Fotoğrafçılık Forumları
Canon 1000d İle Bracket ?
Arkadaşler mrb. Yine Yardıma İhtiyacım Var. HDR tekniği ile fotoğraf özentim başladı. yalnız küçük bi sorunumuz var Bu bracket Olayı Yani Deklanşöre Tek Basışta 3 Farklı Değerde pozlamayı 1000D de nasıl yaparım ?
Selamlar,
Makinenizin menüsünde AEB yazan ve sağ tarafında ölçek olan bir seçenek bulunması gerekiyor bu kısımdan çekilecek fotografın pozlamasını ayarlayıp 3 farklı pozlamayla çekebilirsiniz.
aeb kısmını buldum. ayarınıda yaptım -2 0 +2 de şu anda. başka ne işlem yapmam gerekiyor. bu halde deklanşöre bastıgımda -2 de çekiyor diğerlerini çekmiyor
bunu yapabilmeniz için makinanızda autoHDR fonksiyonu olması gerekmiyor mu?
Merhabalar...
Ya tek poz raw çekip bilgisayarda işleyerek HDR yapacaksınız ya da hastasıyız arkadaşın dediği gibi makinenin ayarlarından çekip bilgisayarda birleştireceksiniz.
makinenin menüsünü bulduğunuza göre +2,0,-2 yaptıktan sonra üç kez çekim yapacaksınız. tabiki bu durumda makinenin sabit kalması -tercihen tripod üzerinde- gerekir. Ayrıca uzaktan kumanda ile çekim yapmanız sağlıklı olur, eğer kumandanız yoksa zaman ayarı yaparak çekmeniz iyi olur.
eğer tripodunuz da yoksa mecburen raw çekeceksiniz.
trenci arkadaşım mrb. cvp yazdıgın için sağol. tripod'um var kumandamda var sırf hdr için aldım fakat dediğiniz gibi -2 0 +2 yaptıgımda başka bir ayar yapmama gerek var mı ki var bana sorarsanız çünkü peş peşe deklanşöre bastıgımda hep -2 modda çekiyor karanlık... bi ayar daha gerekiyor ama atlıyoruz orayı sanırım
Bracket ayarını -2, 0 +2 yapmakla iş bitmiyor. Makinenizin menülerine hakim değilim ama çekim modlarının olduğu yerdedir muhtemelen (tek çekim, arda arda çekim, self timer vs.nin olduğu kısım) bracket çekim moduna getirmeniz gerekir.
Merhaba;
AEB Kısmından -2 0 +2 getirdiğinizde ardarda 3 çekim yaptığınızda makine
-2 0 +2 olarak 3 poz çekiyor
saygılar
menü-AEB kısmındaki ayarı yaptıktan sonra ok tuşlarından solda olana basın, orda 2. olanı seçin yani continuous shooting. 3 tane ard arda çekecektir, bazı modellerde 3 tane ard arda çekmesi için deklanşöre basılı tutmanız gerekebilir..
hdr için raw formatını kullanmanızı öneririm..
saygılar..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
141718 Eki. 2024, 22:57
mete007 -
Mhrs İle Randevu Nasıl Onaylanır
08 Eyl. 2024, 15:45 prodersler
022408 Eyl. 2024, 15:45
prodersler -
Samsung Dijital Fotoğraf Makinesinde Yatay Çizgiler Problemi
28 Haz. 2024, 12:45 alisamilx
2101028 Haz. 2024, 16:26
alisamilx -
-