Fotoğrafçılık Forumları
A100 Af
flaşı af'a yardımcı olması için(çekmeden önce bikaç kere parlıyo ya işte o) açıyorum fakat fotografı çekerkende flaş patlıyo bunu kapatmanın bi yolu varmı ?
AF yardım ışığı yandığına göre, ortam makinenin netlik bile yapamayacağı kadar karanlık olmalı. Bu durumda zaten flaş gerekecektir. Bu şartlara rağmen, flaşın patlamasını isteniyorsanız, kapatmaktan başka çareniz yok ama o zaman da, o karanlık ortamda netlik yapması zorlaşacaktır.
özel menü 1
AF Illuminator on
AF Illuminatör off
bu ayardan af aydınlatıcı görevi olan flaşı açık kapatabilirsiniz
fipar,
buffoon, af yardımcı ışığını istiyor ama flaşın patlamasını istemiyor, yanlış anlamadıysam.
merhaba buffoon,
flash ile otamatik netligi sagladiktan sonra manuel odaga gecip ondan sonra flashi kapatabilirsin. boylece odaklaman bozulmaz ve sen de flashsiz cekimini yapabilirsin.
Buffoon,
Elmabelki'nin dedigi gibi bir kere fokusu tutturdun mu MFye gecip flasi kapatabilirsin.
Ayrica, Minolta 3600HS veya 5400HS (veya bunlarin Sony muadilleri) harici flas uniteleri kullanirsan, bu unitelerin uzerindeki kirmizi AF yardimci isigi flas kapali dahi olsa calismaya devam ediyor, meseleyi boyle de cozebilirsin.
Ama tabii Cuneyt Bey'in sorusu hala gecerliligini koruyor: Ancak flash yardimiyla fokuslayabildigin bir ortamda, flasi neden caktirmak istemiyorsun?
antika,
belki çok uzun süre pozlayacak. diyaframı 20-30 saniye açık tutmak istiyor olabilir. bu durumda etraf odaklamayı yapamayacak kadar karanlık olabilir. normal bir istek gibi geldi bana. ben yapıyorum çünkü.
çünkü konserde çekim yapıcam we o flaş yeteri kadar aydınlatamaz sahneyi.bi nebzede olsa af'a yardımcı olsa yeter bana dediğiniz gibi yapıcam önce flaş'la netleyip sonra mf'ye alıp flaşı kapıcam(gerçi buda çok uzun sürcek yani :S) neyse başka çarem olmadığına göre buna mecburum
bide konu kirliliği yaratmıyım dedim yeni konu açmıyorum yarın kuzenimle balat-fener tarafına gidicez haliyle manzara çekicez arkadaki öğelerin bile net olması için f değerini kaç yapmam ii olur sizce ?
teşekkürler şimdiden
buffoon,
Konserdeki ışık netlemeye yetecektir. Farklı ISO denemeleri yaparsın.
Manzarada f/11 kullanabilirsin, nasıl olsa izleme olanağın var.
#merson' tarafından 18.05.2007 19:40:46 tarihinde düzenlendi.
çok teşekkürler,yarın akşam bi sorun çıkmazsa paylaşıcam çektiklerimi
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
015406 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
Beyanlı Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme
03 Oca. 2025, 19:04 prodersler
05703 Oca. 2025, 19:04
prodersler -
Yeni Bölüm: Miratın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 4-b. 2