Fotoğrafçılık Forumları
450 D İçin Tavsiyeleriniz
slm arkadaşlar, birkaç gün önce canon 450d sahibi oldum ve bu makina bu segmentte aldığım ilk fot.makinası. Yıllardır sony cybershot dsc70 (3.2 megapix.) kullandım, renk ve görüntüsünden okadar memnun kaldım ki uzun bir süre makinamı değiştirmedim. piyasadaki pahalı fakat pixel leri yüksek olmasına rağmen resim kaliteleri ve renkleri bi okadar dandik aletlerde eski makinamın görüntü kalitesini yakalayamadım. bu da beni SLR segmentinde bi makina sahibi olmaya itti. giriş içinse 450d modelinin uygun olacağını düşündüm. fakat bu makinalar üzerinde tecrübesiz oluşum ve zannedersem üzerindeki objektifin (EF-S 18-55 IS Kit) de biraz dandik oluşu şuan çektiğim fotoğrafların beklentilerimin çok altında kalmasına yol açtı. Tabiki birden fot.makinası üzerinde ayarlara hakim olamayacağımı biliyorum fakat ilk etapta daha kaliteli görüntü ve en önemlisi eski makinamdaki o göz dolduran canlı renkleri elde etmem için neler yapmam gerekir. tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...
not: cumartesi günü yapacağım yurtdışı gezisinde yeni fot. makinamla çekim yapmak istiyorum fakat şuan eski sony makinamla yakaladığım renkleri ve resimdeki canlılığı bu makinada yakalayamıyorum! 450d de çektiğim resimlerde ceptel. çekilmiş fotolardaki donukluğa benzer bi soğukluk var görüntüde aradığım berraklığı bulamıyorum. tabi bu muhakkak benim eksikliğimden kaynaklanıyor... bu sebebten biraz aceleci davranıyorum.kısa sürede yol gösterebilecek önerilerinizi bekliyorum.
Güle güle kullanın, doğru bir seçim yapmışsınız,450D giriş modellerinin en kapsamlılarından biri .
Ben de 400D ile yaptığım çekimlerde eski A70 makinadaki resim kalitesini yakalayamadım. Ancak bunun bence nedeni beyaz denge ayarının (eğer siz müdahele etmezseniz) otomatik ayarlarının vasat ve aşağısında olması. Yoksa 18-55 IS lens çok da kötü bir lens değil. Beyaz denge ayarlarıyla oynayın daha güzel resimler çekersiniz.
Kolay gelsin.
ben de bir canon eos 350D kullanıcısıyım. kullandığım makineden sonra 400D ve 450D çıktı. bu çıkan modellerde ki farklılıklar sadece bir kaç yeni özellik eklenemsine ve pikselinin artmasını sağladı. sensör aynı yani görüntü canlılığı ve keskinliği aynı.
18-55 iyi bir lens değil ama kötü bir lens te değil. hemde artık kit olarak verilen 18-55 in de is özelliği var. bendekinde is özelliğide yok. bunlar bir yana sonuçta bunlar bir dslr makine ve ayna sistemli olduğu için tüm kompakt makinelerde kat ve kat daha iyi görüntü kalitesi verir. tabi daha iyi bir lensle daha iyi görüntüler verir. ama makinenizi etkin kullanabildiğiniz anda 18-55 lensle bile bir compakt makineden çok hemde baya çok iyi görüntü vericektir.
dslr bir makine aldıysanız onu kesinlikle m modunda yani manuel modda kullanın. çünkü yarı otamatik veya tam otamatik modda görüntü kalitesinin iyi olması çok ender olur. sonuçta bu bir makine ve çekmlerde yanılma payı çok büyük. lafın özü sadece manuel modda kullanın, tabi kide aniden çekmek gerektiğinde otamatikte seçebilirsiniz.
Makinaniz hayirli olsun...
Bende 450D yi ilk aldigim zamanlarda renkleri cok soluk buluyordum...Makineye hakim olmaya basladikca bu sorun kalkiyor ortadan ama biraz sabirli olmaniz gerekiyor..
Size kendi kullandigim ve memnun oldugum bir ayari anlatayim...
M (Manuel) modunda..
Menu --- 2ci siradaki Yaninda iki nokta) olan menude Picture Style uzerine gelip SET tiklayin...
Makine manuel ayarlarda kullanildigi zaman ve siz bir degisliklik istemediginizde Standard olarak kullanir Picture Style ayarlarini , bu yuzden secim Standard uzerinde iken DISP tiklayin..
Kendi kullandigim ayar=
Sharpness 7
Contrast 0
Saturation 0
Color Tone 7
Yukaridaki ayarlar ile ben cok memnunum cesitli denemeler sonucu sizde kendinize ozgu ayarlar yakalaya bilirsiniz....
Siyah beyaz cekim yapmak isterseniz Manuel modda iken SET tusunun altindaki tus yardimi ile acilan menude M secebilirsiniz....
#dewilturk' tarafından 02.05.2008 12:27:45 tarihinde düzenlendi.
arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkürler. Zannedersem benim şuanki en büyük problemim beyaz denge ayarlarına hakim olamamam bu da renkler ve netlik üzerine de etki ediyor. şuan Manuel de P-modundan daha kötü resim çıkartıyorum, sanırım biraz uraşmam gerekicek ama en azından Manuelde çalışmam gerektiğini öğrendim. buarada dewiltürk bu 7007 derken 7004 ü mü kastettin çünkü Color Tone 4 den yukarı çıkmıyo?
white balance ta sorlanıyorsanız. raw çekim yapın ve beyaz ayarını bigisayarınızda kendiniz verin. sizin için daha kolay olur. bende raw kullanıyorum. en azından raw fotoğrafa müdahale edince kalite kaybı olmuyor ama jpg e her müdahalede kalite biraz daha düşüyor.
Eet jordanes ben Sharpness im 7 sine takilmisim... 7-0-0-4 dogrusu..
slr makinelerde fotografı kendiniz cekersiniz.
ve gercege en yakın fotografı cekersiniz.. canon ozellikle ten rengi konusunda cok basarılıdır.
sizin bu algınızın nedeni,kompakt bir makine kullanmanız.
kompakt makineler fotografı makine içinde işler,canlı renkler keskin fotograflar verir.
aslında gerceklikten uzak olan goruntu budur ancak musteri algısında dogal olan buymus gibi bir kabul gorur.
ayrıca canon slrlerde 7 kademeye kadar keskinlik doygunluk vs ayarı var yanı eger amacınız canlı keskin fotograflar elde etmezse bu ayarlarla oynayabilirsiniz.
zaten işin ustalık kısmını olusturanda bu..
fotografı , japon muhendislerin insafına kalmıs ayarlar ve bir deklansor harketinin degil butun herseyıyle sizin cekmeniz
gaijin açıklamaların için çok teşekkür ederim. haklısın sıkıntı benim bu makinaları kullanmayı henüz bilmememden kaynaklanıyo. konunun başında da söylediğim gibi ben kısa vadeli bana yol gösterecek öneriler arıyorum yoksa zamanla ve çalışarak çok güzel neticelere ulaşacağıma inanıyorum. yanlız şunu da söylemeden geçemicem, bu makinayı alırken otomatik modda da çok güzel resimler çekeceği yanılgısına düşmüştüm. beni şaşırtan sadece şu oldu bu makinanın otomatiğinin diğer kompakt makinaların otomatiğine eş değer bi kalitede çekeceğini ve manuelde kendi mudehelelerimizle foto.ların standartın üstünde bi seviyeye ulaşacağı kanısındaydım. fakat otomatikte çektiğim ilk foto.lar bir cep telefonuyla çekilmiş foto. izlenimi verince çok hayal kırıklığına uğramıştım ve ilk aklıma gelen şu oldu; dediğim gibi yaklaşık 2001 yılından beri sony cybershot kullanıyorum ve ve bundan birkaç yıl evveline kadar cybershot serisine güvenim tamdı ta ki eniştem bir yığın para verip avuç içi kadar 10mega pixel yeni nesil bi cybershot foto. makinası alana kadar. teknolji ve fiyat olarak benim makinamdan kat ve kat üstün bu makina benim eski makinamın görüntü kalitesinin yanına bile yaklaşamamıştı bu makinanın çektiği foto.lar tam bi rezaletti. ztn yeni modellerdeki küçük objektifler ve kalitesiz görüntü beni slr makina almaya itti amacanon makinamla ilk çektiğim foto.lardaki görüntü kalitesizliği beni biraz korkuttu ve bu sebeple bu başlığı açma ihtiyacı duydum. fikir beyan eden herkeze yardımlarından ötürü teşekkürler....
ferrari kullanmak gibi bir durum.. biraz ustalık gerektiriyor..
zamanla alıstıkca daha iyilerini cekeceksinizdir.
olay herseyın manuel yapılması.
dslre alıp otomatık modda cekmenin anlamı yok sizde takdir edersinizki..
acemileri hedefleyen kompaktlar daha goz alıcı (cafcaflı diyelim) fotograflar urettiginden (biraz goz boyamak lazım degilmi ) kompakttan slrye gecişte cok yasanan bir durum.
makinenin doygunluk kontrast keskinlik gibi ayarlarını kendinize en uygun ayarı bulup ayarlayınca cok cok daha iyi fotograflar cekeceksinizdir.
gerçi konu kapanmış gibi olmuş ama görünce bir cevap yazayım dedim.
ben de 450D kullanıyorum ve dediğiniz gibi doğrudan JPEG olarak çekip bilgisayarda da müdahele etmezseniz renkler çok donuk oluyor.
ben RAW çekip renkleri, kontrastı, keskinliği, beyaz ayarını DPP yazılımında ayarlayınca çok farklı ve güzel sonuçlar elde ettim. fotoğraf resmen hayat kazanıyor öyle yapınca. benim tavsiyem kontrast-color tone-saturation-sharpness değerlerini ortalarda tutup (yani iki taraflı oynamayı mümkün hale getirecek şekilde) RAW çekmeniz. hatta RAW üzerinde DPP'de değişiklikleri yaptıktan sonra yukarıda "view" seçeneklerinde "before/after comparison" seçeneğini tıklayın, sonuçlara inanamayacaksınız. eski fotoğrafın ne kadar donuk ve cansız, sonrakininse ne kadar canlı ve farklı olduğunu görüp şaşıracaksınız. bende hep öyle oldu, ordan biliyorum.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Hiti 525l Termal Baskı Hakkında Yardım
04 Oca. 2025, 13:30 megavision
011304 Oca. 2025, 13:30
megavision -
Beyanlı Trafik Para Cezası İndirimli Ödeme
03 Oca. 2025, 19:04 prodersler
05103 Oca. 2025, 19:04
prodersler -