Fotoğrafçılık Forumları
450 D Hakında
450 d hakknda teknik bilgiye ihtiyacı olan arkadaşlar-sorularınızı burada paylaşabilirsiniz.
Ben yurtdisindan bir eos450D aldim.
Fakat kullanma kilavuzu ve tum dokumanlar yabanci dilde.Turkce kullanma kulavuzunu nerden bulabilirim acaba?
YArdimci olabilirseniz cok sevinirim
Selamlar
linki yazıyorum.
http://www.frmtr.com/digital-fotograf-makineleri/2185889-canon-eos-450d-turkce-kullanma-kilavuzu.html
benim 450D 'nin turkce kullanma klavuzuna acil ihtiyacim var.
Yardimci olabilirseniz sevinirim
ayrıca,
http://www.letsgodigital.org/tr/19055/canon-450d-test-inceleme/
linkinden de faydalı bilgiler edinebilirsin.
Slm,
merhabalar,
"canon 450d ile s/b çekim nasıl yapılır"konusunda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Slm,
set düğmesinin altından picture styles'ı açcan ordan monochrome'ye getircen hocam. Filmli zamanlarda siyah beyaz fotoğrafta gerekli efekti yaratmak için objektife renk filtreleri takılırmış, kırmızı takıp kırmızı rengi hiç içeri almıyon mesela. Monochrome'la çekilen fotoğrafa sonradan photoshop'ta renk filtresi yapılabilir mi bilmiyorum. Renkli çekip sonradan siyah beyaza çevirmek daha mantıklı olabilir. Her fotoğraf siyah beyaza çevirilmez diyolar, tonlamalar filan siyah beyaz işi ayrı bi iş gibi geliyo bana...
Arkadaşlar, geçen hafta 450d aldım ve dün akşam ilk programımda kullandım ve çok memnun kaldım.Zevkle fotograf çekiyorum. Bir kere Canon.Marka olmak kolay değil.Kamera da ise bizim gibi orta gelir düzeyli kişiler için Sony HDV 1000 tavsiye ederim.Herkese iyi kazançlar.
sereze teşekkürler,
akşam evde biraz karıştırayım bakayım makinayı.
tahmin ettiğim ve anladığım kadarıyla s/b için iki seçenek var.
Hem makinadan s/b moduna göre çekim yapmak mümkün,hem de önce renkli çekip photoshop ile s/b ye çevirmek mimkün.sanırım doğru düşünüyorum/anlıyorum.
Slm,
sereze yeniden teşekkürler,
dün akşam çözdüm s/b işini.
halbuki ne kadar kolaymış yav
Slm,
Merhabalar, makinamın birçok özelliğini öğrendim ama şu AE/af lock mevzularını kavrayamadım(kitapçığı okumama rağmen)
1)ae/af kilitleri ne işe yarar?
2)m/tv/av gibi hangi modlarda kullanılabilir?
3)custom funktions, 10 uncu sekmedeki ayarlar ne işe yarar(one shot/servo af değişkenleri ile)?
m modda denklanşore yarım basıp * a basıyorum ama kenarda işaret çıkmıyor nedense, doğru düzgün kullanamadım hala, yardım edebilirseniz sevinirim
Sorumun cevabını kendim buldum
dadanagast yazmış(sağolsun)
"kompozisyonda ışık ölçümünü ve netliği bir noktaya kilitleyip kadrajı ondan sonra ayarlayabiliyomuyuz"
tabii ki ayarlayabilirsin.. custom functions'dan af/ae lock'i secmen gerekir.. yani 0.ci ayar..
belli bir yerden, pozlama ve af'i sagladiktan sonra bip sesini duyunca (tabii menude beep'i on'da kullaniyorsan..) sag bas parmaginla yildiz isareti ile belirtilen dugmeye bas.. sen kadraji degistirsen bile 5 saniye boyunca, pozlama ve fokus degeri degismez.. kadraji tekrar kurunca, tekrar yarim bas; o zaman yeniden fokus yapar kameran.. ama pozlama degismez..
"netliği ayarladığımız objeye hem pozlama hemde netlik ayarını kilitleyebiliyomuyuz."
ne demek istedigini acikcasi anlayamadim..
eger ki ae lock/af'e getirirsen (1. ayar) ; shutter dugmesine basmakla fokus yapilmaz.. sadece pozlama yapilir ve kitlenir.. ne zamanki sen yildiz isaretli dugmeye basarsin o zaman da fokus yapilir..
diger iki ayar ise ai servo modunda kullaniliyor.. 2.ci ayarda ne zaman yildiza basarsan, o zaman fokus yapmayi keser.. sen parmagini yildiz dugmesinden kaldirinca fokus yapmaya devam eder.. bu arada pozlama degeri degisir..
3.ayarda ise pozlama ayari hep degisir; fakat makinen fokus yapmaz.. ne zamanki sen yildiza basili tutarsin parmagini, iste o zaman surekli fokus yapmaya baslar..
yani bir anlamda iki ayar birbirinin zitti..
umarim yararli olmustur anlattiklarim.. gorusmek uzere..
#orcunaras' tarafından 06.05.2009 22:05:21 tarihinde düzenlendi.
#orcunaras' tarafından 06.05.2009 22:06:01 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Search Sexy Girls From Your City For Night - Verified Ladies
31 Eki. 2024, 18:30 serefbaba
05831 Eki. 2024, 18:30
serefbaba -
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action
25 Eyl. 2007, 23:47 adzs
171710931 Eki. 2024, 14:09
mucahit2331 -
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut