pollock
pollock (üye)
Yalova / Meraklı

30d de Raw Dosyalarını Aktaramıyoru

Bilen varsa söylesin 30d yi yeni aldım ''spot ''fakat driver ı cıkmadı yani gaflet anımıza geldi internetteb aratıım ama nafile ama xp tanıdı jpg dosyalarında sorun yok ama raw dosyasını pc ye indiremiyorum bağlantıları kontrol edin diyor. Xp sp1 yüklü bunu sp2 ye cıkarsam raw viewer i kursam sorun ortadan kalkarmı. hafıza kartında rawlar ı görüyorum makinada gösteriyor ama pc ye gelmiyor. sizse sorun nedir??şimdiden teşekkür ederim

Tarih: 3 Ekim 2006, 00:15 - İp: 85.***.**4.103
ocant35
ocant35 (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba,
Elinde canon programı olsa da her aktarmada makine ile uğrasmana gerek yok.
Piyasadan 15ytl cicarında bir kart okuyucu alıp usb den bilgisayarına bağlayıp kopya veya kes yapıştır ile bilgisayarının hard diskine aktaracaksın.
Sonra canon 20d, 30d veya 5d kullanan bir arkadaşa ulaşıp
Digital Photo Profossional program cd si kopyalatıp dosyalarını onunla açıp gereken ayarlardan sonra convert and save komutuyla jpg yapar kullanırsın.
Bulunduğun civarda ararsan bulacağından eminim.

Kolay gelsin.

Tarih: 3 Ekim 2006, 01:56 - İp: 81.***.**1.7
ariktekin
ariktekin (üye)
İstanbul / Meraklı

Ben 350D kullanıyorum, yurtdışından almıştım, ben de cd nin bozuk çıkması nedeniyle canon photo editörü kuramamıştım. Erkayalar'a gittim durumu anlattım bana 1 cd verdiler ama fiyatını hatırlamıyorum.
Kısıtlı bilgime rağmen bazı bilgiler aktarmaya çalışayım.
Bana sorarsanız mutlaka canonun orijinal editörüne sahip olun derim. Çünkü editör programı, raw formatın çözünürlüğünu ve özelliklerini bozmadan bire bir jpg veya tiff'e convert yapabiliyor.
Hatta yakın geçmişte canon sayfasında editör programının update'lerini yayınladı. Şimdi photoshop kadar olmasa da bu editör programı içinde düzenlemeler yapabiliyorsunuz.
Umarım faydalı olabilmişimdir.

Tarih: 3 Ekim 2006, 02:20 - İp: 88.***.**9.141
dura
dura (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

arkadaşım merhaba...ben 350d kullanıyorum..orjinal cd var bende..bu cd işine yararmı..yarıyor ise adresine kopyalayıp gönderebilirim...(raw için)

selçuk savtekin
[email protected]

Tarih: 3 Ekim 2006, 13:55 - İp: 81.***.**4.175
pollock
pollock (üye)
Yalova / Meraklı

netten indirdiğim EOS Utilities ve aynı zamanda tavsiyleleriniz üzere canon digital photo professionel i indirdim. sorun simdilik çözüldü. İlginize cok teşekkür edriyorum. ayrıca 17-40 f.4 L ile harikalar yaratıyo makine.

Tarih: 3 Ekim 2006, 22:32 - İp: 88.***.**4.232
  • 1