Fotoğrafçılık Forumları
Hs25 Aldım Ama Nasıl Kullancam ?
arkadaslar merhabalar aranıza yenı katıldım gecen gun bı arkadasımdan fujıfılm hs 25 exr model foto makına aldım ama nasıl foto cekıcem hıc bılmıyorum ben durmadan auto modunda foto cekıyorum ama araba fotosu cekmek ıstıyorum hanı efektlı oluyo ya canlı renkler fln bazen manzara fln cekıyorum ama alttakı resım gıbı cekemıyorum uzerınde bır suru tus ve ayar var alttakı resımdekı gıbı foto cekmek ıcın nasıl ayar yapmalıyım ıso devıngen alan ne bılım makro cekım falan fln gıbı sındıden herkeze tesekkurler yardımları ıcın saygılar ıyı aksamlar
http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=559205
Hocam öncelikle makine hayırlı ve ışığınız bol olsun.1-2 günde öğrenilmez bu iş.Önce makineyi iyi tanıyın ve sınırlarını iyi öğrenin.Sonra çekim modlarnı ve temel fotoğraf bilgilerini öğrenin sonra o fotoğraf gibi efekt yapmayı öğrenirsiniz.O fotoğrafta Local Tone Mapping var.Ama öyle forum da 2 okuyarak yada sorarak öğrenemeyeceğinizi bilin derim.Biraz zaman alır bu iş
çok tesekkur ederım yardımlarınız ıcın ama bır aydır makınayıı ınceledım herseyını cozdum lakın ıso degerı f dıye bı ayarı var onları nasıl yaparsam yapıyım acık guneslı bır havada araba resımlerını cok canlı bı sekılde cekemıyorum bana bı yardım etsenız bu ayarları nasıl yapmalıyım hangı degerlere getırmelıyım bı yardım edın nolur ?
Emin olun 1 ayda Slr sınıfı bir cihaz kullanılmaz.Biraz zamana bırakın.Hemen soğumaya başlamayın.Iso ve f ayrılmaz ikilidir.Iso makinenin ışık hassasiyetidir.Gün içinde en fazla 160 gibi değerlerde kullanılmalıdır.f ise diyafram değeridir.Fotoğrafı çekerken içeriye giren ışığı ayarlar.Açıldıkça(f2.0,1.8 vs. fazla ışık girer ve ışık patlamaları olabilir.Kapandıkça da az ışık girer bu seferde fotoğraf karanlık olur.
Normal çekmiş makine. Sorun yok..
ya cok tesekkur ederım yaptıgınız sey ıcın ama nasıl yaptınız ?
Photoshop yada Picasa kullanabilrsiniz..
Makineler normalde buna benzer çeker. İyi ayar yaparsanız ve çok iyi ışık koşulları oluşursa ancak düzenlemeye gerek kalmadan iyi sonuç alabilirsiniz..
Yani yazılım bilgisi gerekiyor..
photoshp bılıyorum adjustmans mı neydı bı ayar vardı ordan mı yaptınız ?
Evet o bölümde güzel araçlar var. Kullanabilirsiniz..
Özer kanburoğlu A dan Z ye fotoğrafçılık kitabı var.Bu işe gerçekten meraklıyasan bu kitabı al ve hatim et.Gerisi sana kalmış
#atilla61' tarafından 28.05.2013 11:06:25 tarihinde düzenlendi.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Tiktok Ucuz Jeton Nasıl Alınır? Tiktok Jeton Yükleme
09 Ara. 2024, 21:17 prodersler
068809 Ara. 2024, 21:18
prodersler -
Tapu Senedi Nasıl Alınır Tapu Müdürlüğü'ne Gitmeden 2024
19 Eki. 2024, 17:01 prodersler
025119 Eki. 2024, 17:01
prodersler -
-
Mhrs İle Randevu Nasıl Onaylanır
08 Eyl. 2024, 15:45 prodersler
027108 Eyl. 2024, 15:45
prodersler -
İup İşgücü Uyum Programı (typ) Başvurusu Nasıl Yapılır
05 Eyl. 2024, 22:47 prodersler
021705 Eyl. 2024, 22:48
prodersler -
E Nabız Hesabı Açma E Nabız Hesabı Nasıl Açılır Pc
15 Ağu. 2024, 16:13 prodersler
042715 Ağu. 2024, 16:14
prodersler -
Drone Teknolojisi Fotomuhabirliği Nasıl Etkiliyor?
17 Eki. 2023, 14:29 miratcenk
070117 Eki. 2023, 14:29
miratcenk -