Fotoğrafçılık Forumları
Fujifilm Finepix S1800
Fotoğraf çekmeye yeni başlayanlar için Fujifilm Finepix S1800 uygun mudur?
Eğer o kasa bana kaba gelmez diyorsan uygundur. Çünkü amatör kullanıcıları cezbedecek hd video ve yüksek oranda zoom yeteneği vardır, foto kalitesi olarak ise farkı zaten hissedemeyeceğinden büyük oranda cihazı beğenirsin. Uygun fiyata bulursan DSLR-like sınıfında düşünülebilir (Hepsiburada kampanya yapıyor sürekli) diyorum.
Emin ol amatörler için gayet iyi..çok kaliteli bir makina ile başlamakta yanlış olur bu yüzden dslr tercih etme...s 1800 yeterli..bende kullanıyorum
Uzun süredir bende fotoğraf makinası araştırıyorum fakat S(1500, 1800 vs) serisi için pek iyi şeyler yazılıp çizilmiyor, iso 200 den sonra fotoğrafların kumlanma yaptığını yazanlarmı ararsınız, Diyafram aralığını yetersiz bulanlarımı ararsınız...
Ben bir aralar amatör birisi olarak bu makinayı almayı düşünüyordum çünkü gittigidiyor da bir adam sürekli bu makinayı ucuza satıyor ama şimdi kesinlikle bu makinayı almam
elfsa merhaba, fujifilm finepix 1800 makinesini alalı yaklaşık bir hafta oluyor. Genel anlamda makineden memnunum ama bir kaç şeyi keşfetmeye çalışıyorum. Öndeki cismin net arka planın flu gözükmesini istiyorum. Bu konuyu baya araştırdım aslında, makro çekim, zoom, diyafram ayarları... Ama bu makinede C konumunda diyaframı istediğim gibi ayarlayamıyorum. Ben mi çözemedim hala yoksa kompact makine olmasından dolayı böyle bir kare yakalamak zor mu? Yardımcı olursanız sevinirim
Ben bu yazın başında aldım s1800'ü ve gayet memnunum gittigidiyor da çok uygun fiyata bulabilirsiniz. İreth arka planı flu olmasını istiyorsan eğer biraz uzaktan zoom yaparak nesneyi tam ortaya al ve netle, sonra sağa yada sola yaslayarak arka planın flu olduğunu göreceksin
plndgk teşekkür ederim
plndgk bu arada şimdi fotoğraflarına baktım ve çok beğendim, tam analtmak istediğim şeyi yakalamışsın. noche92 bence güzel bir makine finepix 1800. Özellikle plndgk nin fotoğraflarını incelersen daha iyi fikir edinebilirsin. İş birazda çekende demekki aynı makine bende de var ama henüz keşfedemedim (gerçi yeni aldım ama) kıskandım tebrik ettim seni plndgk
ben yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. izlenimlerim
- manuel modda kullanmak özellikle profesyönele geçi için iyi hazırlık imkanı sağlıyor. ben hep öyle çekiyorum.
- iso performasnı açısından bişey beklemeyin. zaten bu büyüklükte sensörü olan makinelerde ortak sorun isodur. forumda pixel density olarak aratırsanız ayrıntılı bilgi bulursunuz.
- zoom unu başarılı buldum. 16x iyi bir ölçü.
- gece çekimlerinde uzun pozlamalarda iyi başarım yakalarsınız. ancak hem gece hem de hareketli çekim yapacaksanız çaresiz yüksek iso ve kumlanmaya katlanmanız lazım.
genel izlenimlerim bunlar. umarım faydası olur
ürün kendinden bataryalımı yoksa pillemi çalışıyor
4 adet kalem pil ile çalışıyor
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Fujifilm: Yapay Zeka Fotoğrafçılığı Nasıl Değiştiriyor?
30 Oca. 2023, 15:35 miratcenk
2132115 Mar. 2023, 10:41
miratcenk -
Fujifilm Finepix S2980 Kullananlar Bakabilir Mi?
28 Eyl. 2020, 15:49 rojinrojout
2286927 Mar. 2022, 07:25
sametonsuz -
Fujifilm Finepix S2995 Marka Fotoğraf Makinesi
17 Eyl. 2021, 17:34 elifcokuc
0211417 Eyl. 2021, 17:34
elifcokuc -
-
Fujifilm Xt4 mü Sony A7 III mü Almalıyım
08 Tem. 2020, 15:33 xxray
4394028 Oca. 2021, 23:30
dioloh -