Fotoğrafçılık Forumları
Fuji 9000
fuji 9000 alsam bana alma diyen olur mu a200 ya da a2 al onun yerine diyen. selam
Sevgili Kobra,
bu "test" de S-9500 image sensörde ve Lens/Focus da en yüksek puanı almasına rağmen toplam en düşük puanı almış. Dikkat ederseniz diğer kriterler test eden kişinin yorumu dur. Yani bu sizde 10 puan yüksek başka birisinde 5 puan düşük vs. olur. Diğer kriterler her kullanıcıya göre farklı değerlendirmelidir kanımca. Fotoğrafın KALİTESİNİ yegane sensör ve Lens verir. Fiyat performansı veya ek aksesuarlar kalite kriteri değil ! - Sevgilerle....
Ama sevgili Burkay lense bakmayın, önemli değil diyor!... Ben hanginize inanacağım?....
#droral' tarafyndan 28.11.2005 23:25:40 tarihinde düzenlendi.
Murat beyin bunu nerde yazdığını bilmiyorum ama KESİNLİKLE SENSÖR ve LENS kombinasyonu kaliteyi belirler. KESİNLİKLE !
Sn. Positif merhaba, BUYRUN,, hem de Murat Bey tarafından size cevaben yazılmış...
#droral' tarafyndan 02.12.2005 23:17:41 tarihinde düzenlendi.
Benim nacizane DSLR-like makinalarda tercihim sırası ile;
1. Olympus C-8080
2. Nikon 8800
3. Canon Pro-1
olur.
Bunların dışında; Panasonic FZ30 ile FujiFilm s9500z arasında tercihimi Panasonic'ten yana kullanıyorum. Teknosa'da her iki makinada var, orda inceleyebilirsiniz. Ben inceledim. Ve Panasonic FZ30; OIS yani image stabilization ciddi fark atıyor, ele daha iyi oturuyor, daha net LCD'ye sahip, LCD'yi ters çevirip korumaya alabiliyorsunuz, Panasonic'te zoom'da lens Fuji'deki gibi boyu boru gibi uzamıyor-sabit kalıyor v.b gibi şeyleri sayarak Panasonic FZ30 diyorum. 80-100 ISO'da ikisinde de noise aynı. 200ISO'dan sonra Fuji iyi, ama anti-blur açık olduğundan bu böyle, zaten anti-blur kapatınca FZ30'dan farkı kalmıyor. Birde anti-blur açıkken flu resim çekiyor ve Panasonic ciddi fark atıyor ama anti-blur kapatınca Panasonic ile noise aynı. Ve Fujide daha net çekmek uğruna anti-blur kapatıyorsunuz bir süre sonra, o zamanda "noise" avantajı kalmıyor. Yani sonuçta ikiside aynı ayarda ama panasonic birkaç adım daha önde. Ama bir adım değil daha fazla.
Bunlar benim bizzat tecrübelerim sonucu oluşan görüşlerdir.
ben şu anda 9500 ü kullanıcı gözü ile test ediyorum. Hem bu forumdaki bir konuda hemde kendi sitemde artı ve eksilerini yazıyorum.
Sorularınızı ve bakmamı istediğiniz şeyleri bikliyorum.
Sayın Tekno, kobra nickli üyenin yüklediği yukardaki test sonucuna bakarsan - sensör ve lens gerçeği yansıtıyor ( gerisi editörün yorumu) Dolayısıyla senin tespitlerine katılmıyorum, çünkü doğru değil. Bu makineleri "anlamak" için 10 dk. lık bir ele alıp 1-2 fonksiyona bakmak yeterli değil. Makineleri KULLANMAK lazım !!! 1-2-3 sıralaman senin tercihin olabilir ANCAK bu makineler teknik ve optik açıdan S-9500 modelinin kesinlikle gerisinde. Ben S-9500 ün özellikle renk algılamasında (baskı esnasında önemli) son derece iddialı olduğunu savunuyorum. dijital teknolojide Siyah ve Beyaz tonların yansımasını değerlendirirseniz o makinenin kalitesini daha iyi anlarsınız. Siyah ve beyaz renk tabanını her makine farklı yansıtır. Geri kalanı IS fonksiyonu veya "parlayan" "yanardöner" tuşların vs. vs. bir ilginçliği olabilir ANCAK fotoğraf kalitesine olan etkenler S-9500 de en mükemmel şekilde meycut.
9000 i bende epey arastırdım. örnek fotolarda noise cok belirgin degil. ama bütün fotograflar da bence renkler mükemmel. fuji bence canon un renk doygunlugunu yakalamış. ama diger kriterleri ben yorumlayacak yetkinliğe sahip degilim.
bu arada sayın positif, kusura bakmayın ama abd de 520 dolar olan makineye türkiyede 1000 dolar a yakın para vermek bence mantıklı degil.bu benim kişisel görüşüm.
Sayın kambas,
türkiyedeki perakende satıcılarda peşin pazarlık yaptığınız taktirde fiyat zaten 849 Euro (1000 USD) nin bayağı altında oluyor. Türkiyede satın almada fiyatların içine 1. Peşin Fiyatına 12 ay taksit kampanyaları yürütüldüğü için perakende fiyatına % 15 - 19 oranında bir banka faizi yediriliyor. 2. TR perakendecinin kar marjı ABD perakendecisini göre daha yüksek ( ABD % 3-5 // TR % 15 ) Bu da ticari açıdan pek yadırganmasın ABD satıcısı 100 edet saterken TR satıcısı 5 adet satıyor. 3.TR KDV oranı %18 ve ABD Kaliforniya msl. KDV oranı % 2.
Yani burada doğru karşılaştırmak gerekiyor. Siz şimdi bir bayi ye gidin S-9500 ü peşin alın ve bayi yi ikna edin (fatura kesmesin) bir anlamda suça teşvik edin - ve kar marjından ödün vermesini isteyin. O ZAMAN fiyatınız aynı olacaktır. Sizin aslında şimdi yurtdışı fiyatı olarak baz aldığınız normal şartlarda TR ye girişte %18 KDV farkı yemesi lazım. Bu FUJİ TR nin bir ekstra rant ı değil devletin vergi oranıdır. Fransa da bu makine daha pahalı- Niye diye sorarsanız FR ekstra %25 lüks vergisi kesiliyor.
Demek istediğim: Burada perakende fiyatlarına özellikle teknolojide banka faizi (taksitlendirmeden dolayı) baştan yüksek oranda yedirilmiş oluyor. Fiyat karşılaştırırken ltf. dikkatli olun ve iyi hesaplayın. Yurtdışı internet sitelerinde verilen siparişlere özellikle dikkat edin. ben şirket merkezinde her hafta 5-10 şikayet alıyorum. İçeriği ise : ABD veya Singapur kökenli bir siteden 1-2 ay önce falanca Fuji yi sipariş verdim ve mail order ile kredi kartı ile ödedim -ancak beni oyalıyorlar ve makinem gelmiyor. Yardımcı olabilirmisiniz? diye. - Şimdi bizim durumumuzda zor: bir yandan bir tüketici Fuji markasına güvenerek (yurtdışı da olsa) Fuji almaya karar vermiş - öte yandan makine gelmiyor veya kullanılmış veya eksik vs.vs. geliyor. Bir taraftan TR tüketicisi mağdur oluyor - Aşırı olayları biz elimizden geldiği kadar ABD Fuji deki arkadaşlarımıza iletiyoruz ancak yardımımız çok sınırlı oluyor. Ortada aslında tüketici kanunlarına göre "ayıplı mal" satışı yapılmış veya para alınmış ve mal gönderilmemiş. Ama şimdi bu olayı hangi ülkenin mahkemesi ele alır. TR mahkemeleri sorumlu değil. Ne olacak?
arkadaşlar - konular inanınki düşündüğünüzden daha komplike.
Sevgilerle...
İlgili olabilecek konular
-
Fujifilm: Yapay Zeka Fotoğrafçılığı Nasıl Değiştiriyor?
30 Oca. 2023, 15:35 miratcenk
2133715 Mar. 2023, 10:41
miratcenk -
Fujifilm Finepix S2980 Kullananlar Bakabilir Mi?
28 Eyl. 2020, 15:49 rojinrojout
2294627 Mar. 2022, 07:25
sametonsuz -
Fujifilm Finepix S2995 Marka Fotoğraf Makinesi
17 Eyl. 2021, 17:34 elifcokuc
0213717 Eyl. 2021, 17:34
elifcokuc -
-
Fujifilm Xt4 mü Sony A7 III mü Almalıyım
08 Tem. 2020, 15:33 xxray
4397528 Oca. 2021, 23:30
dioloh -