fatiha
fatiha (üye)
İstanbul / Amatör

6500 (niye) Aldım-2 Soru(n)

selam.
upuzun araştırmalar sonucunda 6500 aldım.(800ytl kart çanta dahil) fz50 alacaktım. biraz pahalı geldi ve o kadar paraya değmeyececiğine karar verdim.
6500 aldığım için mutlu muyum?
cevabını veremiyorum. ne evet ne hayır?
almak isteyen arkadaşlara:
.makina slr ye benzediği için karizması fazla
.28 mm geniş açının bi işe yaradığını görmedim.
.IS eksikliği fazlaca hissediliyor. zoomlu makinalar mutlaka titreme yapar. IS a ihtiyaç vardır. heryere tripod götürülmezki. foto çekerken makinayı koyacak yer arıyorum sürekli. yani zor oluyor IS'sız. IS'nın eksikliği hissedilmiyor diyenlere kesinlikle katılmıyorum.
.ISO kalitesini zaten herkes biliyor. 400 ten sonrası işe yaramıyor.
.yüz tanıma özelliği çok işe yarıyor.
.renkleri canlı çıkıyor.
.daha önce canon kullandım. fuji kesinlikle macro konusunda onunla yarışamaz.
.pilli olması çok güzel.
.videosunu pek kullanacağınızı zannetmiyorum. zaten iyi çekmiyor. çekim sırasında zoom titremeye neden olduğundan video daha kötüleşiyor. yani yine canonla yarışamaz. eğer bu madde sizin için önemliyse canon s5 almanızı tavsiye ederim.
.tripod yuvası hiç güzel değil.
.ekranı hoş.
.manualitesi güzel.
.vs.vs.vs.
.sonuç olarak bu fiyata bu makina alınır bence

Sorularıma gelince:
1.ekranın ortasında beyaz bir nokta gibi bişey var.fotoğraflara yansımıyor. video moduna geçince o beyazlık biraz azalıyor. vizörde de görünüyor. irili ufaklı bikaç tane daha var o ana beyaz noktanın yakınlarında. sizce bunlar nedir? ne yapmalıyım?

2. Bende iki tane tripod var. ikisinin vidalı yeri de makinaya girmiyor. yani biraz küçük kalıyor tripodun vidaları. bunlar standart olmuyor mu? yeni bitane daha alsam yine aynı sorunla karşılaşırmıyım? ne yapmalıyım?Yardımlarınızı bekliyorum. teşekkür ediyorum.

Tarih: 17 Ekim 2007, 15:10 - İp: 194.***.**6.8
kazar
kazar (üye)
Çanakkale / Amatör

Sen makineni sat kurtul.Git canon al rahat et.İcine sindirememissin makineyi.Ben de kullanıyorum.Son derece memnunum.

Tarih: 17 Ekim 2007, 19:26 - İp: 88.***.**4.28
yilmaz_mem
yilmaz_mem (üye)
Ankara / Meraklı

is konusunda haklı olablırsın zaman zaman bende yaşıyorum eksikliğini ama genel olarak o kadar kötü olduğunu dusunmuyorum.. tripod konusudnada 25 ytl ye bir tripod aldım boyum kadar uzaya bılıyor yuvasına son derece ıyı uyuyor ben almadan once yuvaya takıp denemıştım sende oyle olabılecek bir yerden al bence..

Tarih: 17 Ekim 2007, 22:57 - İp: 81.***.**1.25
400asa
400asa (üye)
İzmir / Meraklı

fatiha merhaba,

bu kadar karamsarlığa gerek yok elindeki gerçektem çok iyi bir makina ve fz50 de de bundan daha iyisini elde etmeyeceğine inanabilirsin.

tripod yuvsları standart bildiğim kadarı ile.elindeki çok küçükse uymayabilir.alacağın yere makinanı yanında götürüp deneyebilirsin.

LCD dekiler ölü piksel olabilir, servise gönderebilirsin.28 mm 'in nasıl işe yaramadığını da açabilir misin?

ben de kullandım bu makinayı ve çok memnun kaldım, duyarlılığını anlıyorum, istediğin sonuçları alamamış olmak seni hayal kırıklığına uğratmış olabilir.Ancak belirtmek isterim ki, gren, vs. DSLR makinlarda bile olmuyor değil.

İyi bir tripodla bahsettiğin noise ve titreme sorunlarını çözebilirsin diye düşünüyorum.

Bşta da dediğim gibi, elinde gerçekten iyi bir makina var, canını sıkma [>:D

Tarih: 17 Ekim 2007, 23:54 - İp: 85.***.**1.188
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

istediğin özelliklerde bir makina ve lens 4000 ytl yi bulur

bu fiyata bence bu makina pahabiçilmez güzellikte...
zaten fotoğrafçılığın temel değerlerinde 400asa ve ilerisinde gren vardır, ve gren li fotoğrafların da lezzeti bir farklı olur, siyah beyaz 1600 asa da fotoğraflar çekiyorum, özellikle portre, nefis oluyor...

ıs konusuna gelince, keşke bekleseydin, is li olan fujiler de çıktı, o konuda haklısın, az ışıklı ortamlarda, ıs olmadan güzel olmuyor, özellikle düğün ve iç mekan çekimlerinde...

neyse hasılı kelam, makinan ile barış, yoksa zevk alamazsın...

Tarih: 18 Ekim 2007, 00:12 - İp: 88.***.**7.51
fatiha
fatiha (üye)
İstanbul / Amatör

Makinadan memnun olmama gibi bir sorun yok. problem başlangıçtaki beklentilerimin fazla olmasından kaynaklanıyor.
400asa 28 mm konusunu pek kavrayamadığımdan herhalde. nerelerde işe yarar bu 28 mm. dışarda işe yarayacağını zannetmiyorum. çünkü biraz geriye gidebilirsin geniş açı için. içerde belki işe yarabilir. 28 mm farkını anlayabilmem için birkaç fotoğraf koyabilirmisin 400asa?
fujiseverin dediği gibi iç mekan ve düğün çekimlerinde tripodsuz güzel fotoğraf çekilmiyor.
Benim karamsar olmamın asıl sebebi: bayramlaşma programı vardı akrabalarla. herkes makinayı görünce body olarak hayran kaldı. ama tripod olmadığı için çektiğim fotoları evde bilgisayarda izleyince çok berbat olduğunu gördüm. belki ben de çekmeyi becerememeiş olabilirim.

Tarih: 18 Ekim 2007, 13:39 - İp: 194.***.**6.8
sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

Tripotlar standarttır eğer olmasaydı büyük karmaşa olurdu.

Babamın 1983 yılından kalma Yashica fx3 slr makinesini fuji A350 ve S5700 ü kullandım hepsi de biri büyük biri küçük 2 ayrı tripoda rahatlıkla uydu.

Hatta şu anda s5700ümün üstünde tripodun parçası var altta. Her seferinde yeniden takmamak için.

28mm ye gelince ben 5700de en çok onun eksikliğini çekiyorum.
Her zaman geriye gitmek mümkün olmuyor mesela bir binadan veya tepeden şehri çekerken geniş açı yeterli değilse helikoptere binip uzaklaşman gerekir bu da imkansız.

28mm bir nimet kısacası her durumda işe yarar. Benim 5700ün 38mmsi yeterli olmayabiliyor açı dar kalıyor ve istediğim kadrajı yakalayamıyorum baazı durumlarda.

#sercan85' tarafından 22.10.2007 00:52:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 22 Ekim 2007, 00:52 - İp: 88.***.**6.118
  • 1