Fotoğrafçılık Forumları
Fujifilm Finepix S2950 Kullanıcıları
Arkadaşlar Fujifilm Finepix S2950 kulanıcısıyım.Bu makine hakkındaki deneyimlerimizi paylaşabileceğimiz bi konu açmak istedim. Fikirlerimizi paylaşalım
merhaba,
bende bahsettiğin makineden var. makine genel olarak güzel ve çok güzel fotoğraflar çekiyor fakat hantal bir makine ve ayrıca düşük iso değerlerinde dahi noise oluşumu var. zoom değerleri bence gayet başarılı ve bu fiyata alınabilecek en iyi makine olduğunu düşünüyorum.
Merhaba
Bu makinanın sizi tatmin etmediğini en kïsa zamanda göreceksiiniz. Benim Fuji marka bir makinam vardı, başlangıç olarak. Hava biraz kararınca noiseler oluşuyordu. Ögrenmek amaçlı devam ettim. Daha sonra Canon 450 d aldim ve aradaki büyük farkı gördùm. Zamanla o da yetmedi Canon 500 d aldım, videolar da çketim. Halen kullandığım bir makina. Bu arada Canon 60 d aldım ve onunla digerleri arasinda ki farkı gördüm. Biraz sabır ve zamanla insan öğreniyor. Acemiliğiniz çiksın bakalım. Bol bol fotoğraf cekin ve her ayarı deneyin. www. Bascek.com size önereceğim bir site. Kolay gelsin.
Haklısınız çok fazla beklentiye kapılmamak lazım makineden. Fakat zaten başlangıç aşamasındayım. Daha çok çekim teknikleri yerine konuları yakalamaya çalışıyorum. Bunları yaparken de bazı ayarları isteğe göre değiştirebilme olanağı sunduğu için de elimi alıştırıyorum. Bi arkadaşımla deniyorum makineyi ve çektiklerimiz arasından güzel fotolar çıkmaya başladı.
Aynı makine bendede var normal şeyler için çekim yapmayı düşünüyorsanız güzel bir makine ama gerçekten fotorafraf çekeceğim dediğinizde yetmiyor Flu ayarı yapılıyor fakat istediğiniz ibi asla yapamıyorsunuz. Sadece makro çekimed otomatik kendisi ayarlıyor 14 Mp hiçbir avantajı yok sakın yanılgıya kapılmayın 18x zoom kullanmak imkansız gibi çünkü 18x2te br telefon kamrası gibi karınalı çekiyor ve bu benim sinirimi bozuyor. Flaş güzel aşırı derece buda gece çekmlerine imkan sağlıyor. panorama çekim tam bir rezillik çünkü çektiğiniz fotoğrafı birleştiremiyor biri üste diğer altta allak bullak birşeyler yapıyor ve dönüş derecesini mahvederek fotoğrafın içine ediyor.En büyük avantajı manuel çekime imkan vermesi
#wiceligenc' tarafından 25.12.2011 10:44:19 tarihinde düzenlendi.
mrb arkadaşlar bende bu makinadan aldım fiyatı uygun diye inceledim ama bi türlü net çekimler yapmadım... bu makina arka planı flu yapıp istenilen objeyi ön plana çıkrabiliyor mu ?
arka planı öldürme adına güzel bir eğitim parcacığı arkadaşlar. özellikle finepix te de aynı yöntemler ile bu elde edilebilir.
merhaba arkadaşlar,
bende s2950 almayı düşünüyorum bu makinede ne gibi ayarları manuel olarak yapabiliriz. kullanan arkadaşlar performansı nasıldır makinenin.
şikayeti bol bir makina...
illaki slr makine performansı beklemiyorum ancak kendi sınıfında nasıldır. menuel nesıl ayarlar yapabiliriz. ayrıca ne gibi şikayetleri mevcut genel anlamda.
o makinayla ilgili çok şeyler yazıldı burada...kendin okursan daha yararlı olur...aynı paraya canon sx130 var...onu da incele...
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Fujifilm: Yapay Zeka Fotoğrafçılığı Nasıl Değiştiriyor?
30 Oca. 2023, 15:35 miratcenk
2143015 Mar. 2023, 10:41
miratcenk -
Fujifilm Finepix S2980 Kullananlar Bakabilir Mi?
28 Eyl. 2020, 15:49 rojinrojout
2329027 Mar. 2022, 07:25
sametonsuz -
Fujifilm Finepix S2995 Marka Fotoğraf Makinesi
17 Eyl. 2021, 17:34 elifcokuc
0219217 Eyl. 2021, 17:34
elifcokuc -
-
Fujifilm Xt4 mü Sony A7 III mü Almalıyım
08 Tem. 2020, 15:33 xxray
4409328 Oca. 2021, 23:30
dioloh -
-
-
-
-