Fotoğrafçılık Forumları
Fujifilm Finepix S2950 Çekimler
Selamlar..
Fuji s2950 ile dslr dünyasına katıldım. Yalnız çekimler konusunda sıkıntılarım var. Yaptığım gece çekimi denemelerinde ışık oranını bi türlü ayarlayamıyorum iso yükselttiğim noise oluşuyor, shutter hızını düşürdüğümde bulanıklaşma oluyor. Gece çekimlerinde ne tür ayarlar kullanmalıyım?
Yardımcı olursanız sevinirim..
gece tripod kullanınız ve isoyu düşürün
Şuanda mevcut tripod'um ufak bir tane var kullanışı biraz zor oluyor. Bu yüzden gece çekimlerini şimdilik tercih etmiyorum. Peki Güneşli havalarda portre ve manzara çekimleri için ortalama nasıl bir exif kullanmam gerekiyor.. Cevabınız için teşekkürler...
Gayet kolay...Gece çekimlerinde iso ile beyaz ayarını otomatiğe alın.
Bırakın bu iki ayarı makine kendi yapsın.
Diyafram öncelikli modda çalışın. Diyaframda 9 u geçmeyin.
Veya çeşitli diyafram değerlerini deneyerek ve LCD ekrandaki görüntüye bakarak diyaframı kendiniz ayarlayın.
Elle çekim yapacaksanız mutlaka bir yere dirseklerinizi dayayın veya destek alın. Makinayı sallamamaya bakın.
Bu kadar.
İyi çekimler...
#ercan43' tarafından 14.06.2012 20:33:49 tarihinde düzenlendi.
gece çekimini elde yapmanız gerekiyorsa, alın size tarifini veriyorum:
A modunu seçin, zoom yapmayın/geniş açıda çekin, diyafram 3.1 olacak...ISO'yu 400 veya 800'e (çok gerekirse max. 1600'e) getirin...makinayı bir yere koyun veya siz bir yere dayanın...deklanşöre hafif dokunun, netlik yapınca parmağınızı çekmeden nefesinizi tutun ve basın...olmadı mı?..yine deneyin, olmadı bi daha...sonunda kazanan sizsiniz... hadi kolay gelsin...
Ben M modunda kullanmanızı tavsiye ederim. İso'yu mümkün olduğunca düşük tutun. Şu veya bu kadar iso ayarlayın demek doğru olmaz. Bunu sizin ortam ışığına göre ayarlamanız gerekir ancak mümkün olduğunca isoyu düşük tutun ve bekleme süresini yükseltin. Çekeceğiniz nesne eğer hareket eden bir nesne değilse makineyi sabitleyin ve ayarları yaptıktan sonra makinenin süresini ayarlayın kendi kendine çeksin. Bu sayede nefesinizi tutmak, kalp ritimlerinize göre hareket etmek zorunda kalmazsınız. Bir de eğer tripodunuz yoksa acilen bir tripod alın.
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim gerçekten çok faydası oldu.
Rica ederiz.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Fujifilm: Yapay Zeka Fotoğrafçılığı Nasıl Değiştiriyor?
30 Oca. 2023, 15:35 miratcenk
2133515 Mar. 2023, 10:41
miratcenk -
Fujifilm Finepix S2980 Kullananlar Bakabilir Mi?
28 Eyl. 2020, 15:49 rojinrojout
2293927 Mar. 2022, 07:25
sametonsuz -
Fujifilm Finepix S2995 Marka Fotoğraf Makinesi
17 Eyl. 2021, 17:34 elifcokuc
0213517 Eyl. 2021, 17:34
elifcokuc -
-
Fujifilm Xt4 mü Sony A7 III mü Almalıyım
08 Tem. 2020, 15:33 xxray
4396928 Oca. 2021, 23:30
dioloh -