Fotoğrafçılık Forumları
Yüksek Çekim Hızında Işık Sorunu
merhabalar. ben S modunda yüksek hızda fotğraf çekmek istiyorum ama "obje çok karanlık" uyarısı veriyor zaten uyarı vermese bile çektiğim kare simsiyah bir görüntüden ibaret oluyor. diyaframı açmak istiyorum onu da beceremiyorum. iso değerlerini yükseltince biraz biraz aydınlanıyo ama o da tatmin edici bir sonuç vermiyor. ne yapmalıyım. aynı soru sorulmuş ama tatmin edici bi cevap yok. (nikon d40, 18-55 kit lens.)
#yakamoz44' tarafından 21.06.2011 19:40:44 tarihinde düzenlendi.
diyaframı acmayı nasıl beceremiyorsunuz onu anlamadım :S
ekranda diyafram açıklık değerinin yazılı olduğu bölümde "LO" uyarısı var. bu galiba ışığın düşük seviyede olduğu anlamına geliyor anladığım kadarıyla. ama bu uyarıyı gündüz saatlerindeki ışık seviyesinde bile veriyor. velhasıl bu uyarı orda durduğu sürece diyafram açıklık değeriyle ilgili bir değişiklik yapamıyorum. diyaframı nasıl açamadığımı anlatabildim mi?
Anlaşılan, diyafram açılabileceği son değere kadar açılmış daha fazla açılamıyor. Ne yapsın garip?
s modu enstantene öncelikli moddur yane diyaframı makineye bıraktığınız mod bundan kaynaklanan bi problem olabilirmi bu modda diyaframı değiştiremezsiniz düşük ışık koşullarında yüksek enstattenelerde çalışıyor iseniz lensin diyafram aralığınıda göz önüne alarak karanlık çıkması olası.. selamlar..
yetersiz ışık ışığı artır ortamdaki...
aynı soru sorulmuş ama tatmin edici bi cevap yok. (nikon d40, 18-55 kit lens.)
Yapmak istediğiniz şey imkansız. Sizi tatmin edecek bir cevap beklemeyin. Belirttiğiniz koşullarda tatmin edici bir fotoğraf çekemezsiniz.
#bitpire' tarafından 22.06.2011 15:31:43 tarihinde düzenlendi.
Objektifinizin en açık diyafram değerinde ve kullandığınız İSO değerinde çekim yapmak istediğiniz enstantane hızı çok fazla kalıyor demekki o nedenle o sorunla karşılaşıyorsunuz. Yapabileceğiniz tek şey İSO değerini artırmak veya kabul edilebilir seviyeye kadar enstantane hızınızı düşürmek.
yanıtlar için herkese teşekkürler. ortamdaki ışığı artırmam imkansız çünkü gün ışığında çekiyorum. elimdeki imkanlarla daha aydınlık bir ortam elde etmem mümkün değil (ki daha aydınlık bir ortam herhangi bir araçla sağlanabilir mi hiçbir fikrim yok.) en iyisi ben enstantane hızını düşüreyim :D ama 1/4000'e ihtiyacım olduğunda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. neyse bu acemiye yardımcı olduğunuz için tekrar teşekkürler.
1/4000e neden ihtiyac duyuyorsunuz?
D40 modelinde en kısa perde hızı 1/4000 olduğu için sanırım amaç sınırları denemek. Normal şarlarda pek ihtiyaç duyulacağını sanmam. Bana 45 senedir gerekmedi.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
084328 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
En Yüksek Emekli Maaş Promosyonu Veren Bankalar Pr
27 Ağu. 2022, 00:05 prodersler
0110427 Ağu. 2022, 00:05