Fotoğrafçılık Forumları
Ürün Çekimi Teknikleri
Merhaba arkdaşlar daha öncede bu konuda başlık açmıştım fakat bi cevap alamadım kimseden,
Bir web sitesinde satış yapıyoruz ve ürünleri çekerken nasıl hepsi aynı hizada ve büyüklükte olucak bir türlü yapamadık, ekteki resimdeki gibi nasıl yapabiliriz, fotoğraf kalitesi değil hepsi aynı hizada olmasını istiyoruz, cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Bu konu web tasarım bölümü konusu. O yüzden kimseden cevap gelmemiş olabilir. Sütun ve satırları eşit yaparsanız aynı hizada olur sanırım.
sanıyorum ben yanlış anlattım konuyu yazılımsal değil sorunum, ürünü(ürünleri) çekim çadırında nasıl yerleştirmeliyim ki hepsi yüklendiğinde aynı hizada dursunlar, çekim çadırında masaya konan bir meteryalmi var bunun için ki hepsi asker gibi aynı yöne bakıyor açıları eğiklikleri vb hepsi aynı
bu tür ürün çekimlerini tek hizzadan yapmalısın tripotta makineyi sabitle ve ürünleri aynı orantıda çek tabi ışık kaynağının çok iyi olması gerekli yoksa ürünler resimdeki gibi çıkmaz daha sonrada photoshopla üstünde oynıcaksın
tripodda sorun yok benim sorunum aynı hizzada tutturmak,ürünün altına yada çevresine çizgi filan buna benzer birşeylermi yapılıyor, bir türlü bu sorunu çözemedim
Anladığım kadarıyla bir sayfadaki ürünleri tek fotoğrafa sığdırmak istiyorsunuz.
Eğer öyleyse Photoshop'ta cetveli açarak gridler çekip o gridlerin üzerine ürün fotoğraflarını dizip tek foto olarak kaydedebilirsiniz.
Bunun bir yolu şu olabilir.
Çekim aşamasında, ayakkabıları çekerken ışık çadırı olsun, ürün çekim masası olsun makinenin konuya uzaklığı ve diğer hiçbir ayarı değiştirmeden seri çekim yaparsınız.
Ayakkabıların perspektiflerinin aynı olması için fon zeminine kılavuz bir çizgi çekilebilir. Bu çizgiye ek olarak ayakkabı burnu veya arkasını hizlayacak bir başlama veya bitim noktası da işaretlenebilir.
Bu arada belirtmeliyim ki boyuta takılmayın ancak perspektifi tutturmaya çalışın. Çünkü fotoğrafı photoshop'ta açtığınızda, bir ayakkabı fotoğrafının opacity ayarını örneğin %25 yaparak onu kılavuz haline getirip diğer ayakkabıları onun boyutlarına göre ince ayar küçültüp büyütebilirsiniz. Bunu yaparken katmanı rasterize etmemiş olmaya dikkat edin. Aksi takdirde, küçültmede değil belki ama büyütmede piksel kayıpları baş gösteririr.
Bir diğer önemli husus şu ki, photoshop sayfasını "guides" yani klavuz çizgileri ile 3 yatay (vertical), 3 dikey (horizontal) parçaya ayırmanız gerekir.
Ayrıca belirtmeliyim ki photoshop'ta baskıya gidecek tipografik karakter barındıran kompozisyonlar hazırlamayın. Photoshop fotoğraf ve grafik tasarım ve düzenleme ve daha da ziyade düzenleme programıdır. Fotoğraflarınızı cam gibi düzenleyebilirsiniz, ancak yanına yöresine eklediğiniz yazı karakterleri baskıya gittiğinde özellikle büyük baskılarda yazılar tir tir titreyerek gelir.
Bu tarz çalışmalarda Adobe Illustrator ve dergi gibi çok sayfalı tasarımlarda In Design programını veya muadillerini tavsiye ederim.
Sayfayı istediğiniz şekilde kılavuzlarla bölebilir, tipografik dizgiyi en profesyonel ayrıntılarla gerçekleştirebilirsiniz. Photoshop bu anlamda sadece fotoğraflar üzerinde düzenleme (post producing) anlamında görev üstlenmeli. Aksi takdirde yazı karakterlerinin bozulmaları sizi hayal kırıklığına uğratabilir.
Ancak dijital ortamda paylaşılacak kompozisyonlar (web sayfası, reklam banner'ları ve sair) hazırlanırken photoshop problem çıkarmaz.
Bir diğer önemli husus, photoshop'ta yaptığınız büyütme ve küçültmelerde yaşanan piksel kayıplarını monitörden önizleyemeyebilirsiniz. Bunlar, ancak baskıdan geldiğinde görünürler ve matbaa sürecinde prova almadıysanız bu durum eşittir ciddi para kaybı. Ki matbaacıların en nefret ettiği şey prova çıktı isteyen grafikerlerdir, zira mürekkep seviyeleri yerleşinceye kadar bir prova en az 20-30 çıktı almak ve ihaleyle alınan on binlerce parçalık işleri yarıda kesip zaman ayırmak demektir, çok samimi değilseniz veya götürdüğünüz iş SGK yemekhane fişleri kadar büyük değilse sizi provadan men etmek için ellerinden gelen tüm bahaneleri sunacaklardır.
Oysa In Design gibi programlarda, sayfanın herhangi bir yerine yerleştirilecek fotoğraflar için hayali bir çerçeve açılır ve foto o çerçeveye import edilir. Nihayi önizlemede ise fotoğraf eğer o kare için çok küçükken büyütülmüş veya çok büyükken küçültülmüş ise bozulmalar ön izlenebilir.
Ve ayrıca bu programlarda, resim çerçevelerini milimetrik olarak çizebileceğiniz için, sizin istediğiniz mükemmel hizalama daha kolay hazırlanabilir.
#ozgurozkan' tarafından 04.11.2013 20:30:00 tarihinde düzenlendi.
#ozgurozkan' tarafından 04.11.2013 20:34:22 tarihinde düzenlendi.
#ozgurozkan' tarafından 05.11.2013 15:28:59 tarihinde düzenlendi.
ozgurozkan bilgilerin için çok teşekkür ederim, gerçekten işime yaradı,bunları not ediyorum şuan,özellikle photoshop ile ilgili verdiğin bilgiler altın niteliğinde, teşekkürler
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
084728 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
Dış Çekime Uygun Paraflaş Tavsıyesı
05 May. 2017, 17:00 hjkjhy
1544909 Ağu. 2021, 17:51
degisimfoto -
Premiere Pro Ürün Tanıtım Filmi Hazırlama Nasıl Ya
01 Mar. 2021, 12:35 prodersler
0162001 Mar. 2021, 12:36
prodersler -