blueg
blueg (üye)
İstanbul / Meraklı

Sürekli Çekim Modu

Nikon D70 kullanıyorum. Aslında kullanmaya başlayacağım. Seri çekim özelliği varmış ama ben ayarlayamadım. Bu özelliği nasıl kullanablirim?

Tarih: 13 Şubat 2012, 12:29 - İp: 85.***.**8.247
ilker_akg
ilker_akg (üye)
Sakarya / Meraklı

usturubunuza dikkat ederseniz sevinirim paperman..blueg konuyu acmıs dediği gibi uzun bi süre cevap gelmemiş.benimde dikkatimi çekti yardımıcı olmak istedim.sürekli cekim modu diyince aklıma sizin dediğinz hareketli objeler için çekim modu geldi.blueg in kastettiği şeyin bu olduğu sandım.atıyorum tutuyorumla bir alakası yok.herkez bilgiyi paylaşmak yardımcı olmak için burada.ukala ukala konuşmaya luzüm yok!

#ilker_akg' tarafından 04.03.2012 22:24:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Şubat 2012, 04:36 - İp: 78.***.**3.237
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Of ki ne of arkadaşlar Bilmiyoruz , atıyoruz - ya tutarsa hesabı ..." Koşan adam " seçeneği ne alaka - o hareketli objeler için çekim modu ... Mümkün olan en yüksek perde hızını verir , o kadar.

Üstte karelerin olduğu düğmeye basarken arka tekerleği çevirin ...Bir şeyler değişecektir - ekranda izleyin . Sanırım iç içe kareleri görmeniz lazım - D80'de öyleydi.

Tarih: 16 Şubat 2012, 05:34 - İp: 96.***.**5.17
blueg
blueg (üye)
İstanbul / Meraklı

Merhabalar..

Öncelikle doğru veya yanlış cevaplarınız için teşekkür ederim. Çünkü cevap gelmişmidir diye günde en az 10 kez bakıp durdum. Sonunda makineyi kurcalamaya karar verdim. paperman'ın dediği gibiymiş. Nikon D70'te çekim modlarının altında bulunan BKT kutucuğun yanında, üstüste pencere simgesine basılı tutup arka tekerleği çevirdiğinizde ekranda "S" , zamanlayıcı, kumanda, ve dizi çekimi (üstüste pencerelerden oluşan simge) gibi seçenekler çıkıyor. Buradan dizi çekimini seçtikten sonra kaldırmamak üzere denklaşöre basılı tuttuğumuzda seri çekim yapıyor.

Benim kadar acemi olanların benim kadar sıkıntı çekmemesi için ayrıntılı açıklamak istedim.

Tarih: 16 Şubat 2012, 11:16 - İp: 85.***.**5.7
  • 1