Fotoğrafçılık Forumları
Sokakta Rahatsızlık Vermeden Fotoğf
Sokakta rahatsızlık vermeden kişilerin ya da mekanların fotoğraflarını çekmenin bir yolu var mı acaba?
Şimdiye kadar izinsiz fotoğraf çekmemeye ve emin olmadığım yerlrede fotoğraf çekmemeye çalıştım ve bir sorun yaşamadım.
Birçok insan fotoğrafının çekilmesinden hoşlanmaz. Amatör biri olarak bazen yakaladığım anları, insanlar tepki gösterebilir diye çekemiyorum ya da çekingen bir şekilde davranıyorum.
Sokakta, çarşıda-pazarda fotoğraf çekerken çok rahat mı davranmak gerekir ya da rahat rahat fotoğraf çekmek için zamana ve ustalaşmaya mı ihtiyaç var?
Merhaba arkadasin benim sana tavsiyem uzaktan cek ben genelde böyle calisiyorum lens olarak 200mm 2,8 yada 300mm 2,8 tavsiye ederim.
Kendini fark ettirmeden dogal kareler yakalamaya calıs önce cek sonra onay al cektigin kisiden bence
Yorumlarınız için teşekkürler.
bana sorarsan uzaktan insan fotografi cekmek kalitede sorun yaratabilir.Ben fotografini cekmek istedigim kisiyle once sohbet etmeye calisiyorum,onu rahatlatiyorum,sonrasinda cekim yapiyorum.Ancak bu daha cok portre icin gecerli.Ani yakalamak istiyorsan ve o andaki kompozisyon senin icin onemliyse yapacak birsey yok.
Varols inan bana yeni olduğum iiçin sorduğun sorunun cevabını bilmiyorum ama emin ol sorduğun sorunun çok güzel bi soru olduğunu iyi biliyorum Umarım iyi bi yolunu bulursun
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sokakta İnsan Fotoğrafı Çekmenin Yasal.
21 Ağu. 2013, 20:42 boncukm
3239222 Ağu. 2013, 11:47
boncukm -