Fotoğrafçılık Forumları
Siyah Beyaz Yardım
merhaba arkadaşlar
siyah beyaz fotoğraflarda duyguyu isteidğim gibi yansıtamıyorum genelde açık gri tonda oluyo ve çok kötü bi görüntü oluyo duyguyu en iyi şekilde yansıtıcak doygun fotoğrafları nasıl çekebilrim....
teşekküler
Sorunuzu oldukça eksik bilgi ile sormuşsunuz. Herşeyden önce fotoğrafı ne ile çekiyorsunuz? SLR ile mi? DSLR ile mi? Kompakt makine ile mi?
SLR ile çekiyorsanız, öncelikle filminizi iyice inceleyin. flickr'dan kullandığınız ya da bulabileceğiniz tüm filmlerle çekilmiş fotoğraflara bakın. Kontrastını ve tonlarını beğendiğiniz bir filmde karar kılın. Sonra lensin önüne takacağınız renk filtreleri ile belli renkler üzerinde hakimiyet kurabilirsiniz. Sarı-turuncu-kırmızı-mavi gibi filtrelerle değişik sonuçlar alabilirsiniz. Bu konuda internette çokça açıklama bulabilirsiniz. Portre için ayrı, manzara için ayrı gibi.
DSLR ile çekiyorsanız tavsiyem renk filtreleri kullanmamanız. Hatta polarize filtre bile kullanmamanız. Kaliteli bir UV filtre ile çekim yapın (s&b çekmeyin, renkli çekin). Daha sonra Photoshop ile s&b dönüştürün. Bunun için pek çok yöntem olmasına rağmen en verimli kullanılabilen yöntem Image > Adjustments > Black&White menüsüdür. Buradan istediğiniz renk tonlarını koyu ya da açık olarak ayarlayarak gözünüze hoş gelen doygunluğu elde edebilirsiniz. bu işlemin ardından biraz contrast & brightness ve gerekiyorsa bence smart sharpen iyi gidebilir.
Kompakt dijital kullanıyorsanız yine DSLR için söylediklerim geçerli.
Filmli SLR için son bir not: Film banyosunun yapılış yöntemi de tonlamada çok önemli bir etki gösteriyor. Geliştirici banyonun çalkalama hızı kontrast üzerinde belirleyicidir.
cevabınız için tşk ediyorum
Dslr-like kullanıyorum panasonic fz35 dedikelrinizi uygulayacağım çok teşekkürler
edit : siyah beyaz çekimlerde flaş kullanmakmı daha iyi kullanmamkmı ?
#okan212' tarafından 30.04.2010 22:37:51 tarihinde düzenlendi.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Fotoğraf Makinemle Çektiğim Fotoğraflarda Siyah Leke Var
18 Kas. 2023, 19:50 edaak123
1133130 Ara. 2023, 01:28
mustafa_ozdag -
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
081528 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
Canopus Nhx-e2 Drivers Lazım Yardımcı Olurmusunuz Arkadaşlar