Fotoğrafçılık Forumları
Raw Neden Bulanık
Arkadaşlar benim bir sorunum Raw formatında çektiğim fotoğrafları bilgisayara yüklediğimde DNG dosya ismi altında kaydoluyor.
Fakat makinam çekmiş olduğum bu tek fotoğrafı flash karta 1 adet raw + 1 adette jpg olarak kaydediyor Raw dosya büyüklüğü yaklaşık 12 Mb Jpg olarakta 2.8 Mb bu iki foto aynı .
Gelelim probleme bilgisayara yüklediğim zaman jpg çok temiz fakat raw (sadece Windows Resim görüntüleyicisinde bakabiliyorum )Acdsee desteklemiyor. dosya boyutu 12 Mb olmasına rağmen ufacık bir fotoğraf ve çok bulanık . Nekadar büyütürsem büyüteyim kalite ne bozuluyor nede düzeliyor. Bu raw da (DNG) çektiklerimi nasıl net olarak görebilirim (jpg olarak değil ) o zaten var.
Makinam Ricoh GR 8.1 Mp . Compact Pro tüm ayarları manuel yapabiliyorum ama ayarlarda hata yaptığımı zannetmiyorum çünkü JPG formatındakiler olağan üstü net ve renkler çok temiz.
Rawı windovs resim ve faks görüntüleyici açıyor mu
Evet windows resim ve fax görüntüleyici açıyor fakat bilgisayar ekranını ortasında 5 x 5 ebadında gibi küçük bir kare ama çok bulanık bunu zoom yaparsam kırılmalar yapmıyor son seviyeye kadar büyütebiliyorum ama aynı bulanıklık devam ediyor. Fotoğrafı çekim sırasında makina aynı fotoğrafın jpg formatınıda bana veriyor bu çok net.bununla ilgili başka bir software mi kullanmam gerekiyor acaba. İlginize teşekkürler
Windows resim görüntüleyci jpg fotoğrafıda tam net göstermez fotoğrafı hem windows görüntüleyci hemde photoshopta bakarsanız aradaki farkı görürsünüz
sizin raw çekimlerinizde bundan dolayı flu görünüyordur raw fotoğrafınızı photoshop cs 2 de açıp bakmayı deneyin bece sorun çözülecektir
Cihatcolor teşekkür ederim benim bilgisayarımda photoshop yüklü değil ama en kısa zamanda edinip deneyeceğim heralde netice alırım , Yoksa raw formatını niye yazmış olsunlar mutlaka bir çözümü vardır . Haklısınız deneyeceğim. Tekrar teşekkürler
XP için ücretsiz RAW izleme programı:
http://www.chip.de/downloads/c1_downloads_hs_getfile_v1_16106748.html?t=1171473 915&v=3600&
Cihatcolor ve Merson ikinizede teşekkür ederim. Önce photoshop cs2 yi daha sonrada Microsoft Raw izleme programını kurdum her ikisindede çalıştı tabiiki photoshop çok gelişmiş bir program her istenilen yapılabiliyor.diğeri sadece izlemek için bu da çok güzel seri olarak görebiliyorsunuz tüm ekrande ister tek foto ister onlarcasını aynı anda.
Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.Sorunum çözüldü.Benim fotoğraf makinasının kutusunda photoshop cd si varmış ben onu kurmamıştım büylece işe yaradı.
Problemi çözebildiniz mi? Yeni farkettim bu yazıyı. Benim kullandığım bir program var. Nikon capture... Bu programda Tiff veya Jpeg formatlara çevrilebiliyor Raw dosyaları hem renklerine hem de ebatına da müdahale edebiliyorsunuz.
slm tolga senin sorunun belli arkadaşım
bizde müşteriye baskıları gösterirken windows resim ve fax görüntüleyiciyi kullanıyoruz aceleden ama netlik photo shop taki gibi degil sen acilen bi photoshop programı edin bencede tek sorunun o kolay gelsin
yada adobe light room programını dakullanabilirsin fotografları duzenlemek icin de cok kullanışlı bir program!!
- 1
İlgili olabilecek konular
-
D7000 Otomatık Modda Cekım Yapmama Nedeni Nedir
05 Eyl. 2024, 22:41 e.koksal
369306 Eyl. 2024, 18:13
mete007 -
Fujı 340 2 Banyo Ilac Bozuluyor Nedenı
20 Kas. 2021, 15:51 serdar0468
2191726 Oca. 2023, 20:22
mete007 -
-
Camera Raw Filtresi Presetsleri Photoshop'a Nasıl
01 Mar. 2021, 11:55 prodersler
0325801 Mar. 2021, 11:56
prodersler -
Photoshopta Bulanık Resim, Fotoğraf Keskinleştirme
25 May. 2019, 15:32 prodersler
0393525 May. 2019, 15:32
prodersler -
Lightroom & Camera Raw Presets Nasıl Kurulur ?
06 Oca. 2018, 18:43 tunayilmazturk
2772428 Mar. 2019, 00:02
tunayilmazturk -