cagana
cagana (üye)
Ankara / Amatör

Raw Formatı !!

fotoğraf çekmeye yeni başlamış biri olarak raw formatında çekilen fotoğraflarla jpeg formatında çekilenler arasında kendinin ilk bakışta fark ettirecek farklar olduğunu gördüm.. makinemde raw formatı olmasına rağmen fotoğrafı işleyecek program bilmiyorum.. bazı programlarda raw formatını jpeg e çevirsede raw da ortaya çıkan ışık keskinlik renk tonları kayboluyor.. sizden ricam hangi programları kullanabilirim raw için ve birazda varsa çekim tekniğinin farkı beni bilgilendirmeniz.. şimdiden yarımdı olan hocalarıma teşekkür ederim..

Tarih: 15 Kasım 2011, 09:08 - İp: 195.***.**0.194
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

http://forum.netfotograf.com/dslr-teknik/raw-isleme-programi-36073-1.html

Tarih: 15 Kasım 2011, 11:49 - İp: 78.***.**9.129
terzi
terzi (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Bak Kardeş Ben Bir Yıldır Raw Çekiyorum. Makinem Nikon D70S. Raw İle Jepeg Arasında Kalite Yönünden çok Fark var.Çekilen Resim Jepeg Olarak Kayıt Edildiginde Dosya Sıkıştırılıyor. Az Yer Kaplıyor Fakat Resimde Kayıplar Olutor. Raw da Resim Olduğu Gibi Sıkıştırılmadan Kayıtlanıyor Bu Nedenle Kayıp Olmuyor. Ama Raw Daki Problem Resmi İşleme Sıkıntısı. Bunuda Şöyle Halledebilirsin.Fotoshop CS-4 Raw olarak Resmi Açıyor. Ayrıca Kullandığın Makinenin kutusunun İçinde Sana Raw Jepeg e Düştüren Program Vardır.CD lere Bir Göz At Programın Adı Capture Editör... Hadi Kolay Gelsin İyi Çalışmalar.

Tarih: 15 Kasım 2011, 11:55 - İp: 78.***.**1.109
  • 1