Fotoğrafçılık Forumları
Panaromik Çekim
panaromik çekimde zorlanıyorum nasıl bir teknik çekim uygulamalıyım
Öncelikle tripod mutlaka, sonra bence geniş açı bir lens ve fotoyu nereden kestiginizi unutmamak
teşekkürler osman bey uygulamayı deniceğim teşekkürler bundan başka altarnatif teknikler varmı
Valla cok okudum ama en önemlisi buymuş. Yani tripod diyorlar ve ustalar filanda bunu kullanıyorlar.
ok teşekkürler
Rica ederim herzaman.
tripoda yerleştirin makinenizi.
cekim yapın.
ilk fotografın 1/3luk bir kısmınıda alacak sekilde makineyı cevirin,ve ikinci kareyı cekin,bu sekilde 3,4,5 kac kare istiyorsanız cekin.
daha sonra panaroma factory gibi bir programda fotografları sırasıyla acın ve birleştirme komutu verin.panaroma fotografınız hazır.
unutulmaması gereken,aynı dıyafram ve mumkunse enstantanede cekim yapılması.
kadrajı dik almayı da unutmayın.. aynı zamanda hareketli nesneler olmamasına da dikkat etmelisiniz.
ARKADAŞIM PANAROMİK ÇEKECEĞİN KOŞUL,HAVA ŞARTI,TRİPOT VE MAKİNA AYARLARIN İYİ İSE İSTEDİĞİN FOTONU ÇEKEBİLECEĞİNDEN EMİNİM.BEN BİR KARE İÇİN HAFTALARCA BEKLEDİĞİMİ BİLİYORUM VE HALEN BEKLİYORUMKİ O ANI YAKALAYABİLEYİM.SENİN ÇEKECEĞİN KONU HAZIR İSE ÇEKİMLERİNDEN KEYİF ALACAKSIN...KOOLAY GELSİN
mümkünse 50mm 100mm gibi bir degerde çekmekte fayda var kenarlardaki bükülmelerin azalması için.
ton farkı olmaması için ışık ölçümünü multi point avarage
f11 gibi bir diyafram seçmek iyi olur.
birde polarize filtre varsa çıkartmayı unutmayın değişik bölgelerdeki koyuluk dikkat çekebilir.
tripod şart
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
078928 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
-
Dış Çekime Uygun Paraflaş Tavsıyesı
05 May. 2017, 17:00 hjkjhy
1541109 Ağu. 2021, 17:51