aaurora
aaurora (üye)
Çanakkale / Amatör

Özel Beyaz Ayarı Nasil Yapilir?

#aaurora' tarafından 28.04.2011 10:09:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Nisan 2011, 17:14 - İp: 62.***.**1.75
byjehan
byjehan (üye)
İstanbul / Amatör

Normal pozlayarak cekeceksiniz ve custom WB de o fotografi sececeksiniz bildigim kadariyla.
Bu konuyla alakali cok konu var aratirsaniz daha detayli sonuclara ulasirsiniz ve tekrarlanmamis olur.

Tarih: 19 Nisan 2011, 20:17 - İp: 78.***.**4.248
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Şimdi sizin bu sorunuz için şöyle bir benzetme yapılabilir. Otomobil kullanmayı bilmiyorsunuz. Yağmur sensörü olan bir otomobil almışsınız, silecekleri manuel olarak nasıl çalıştırırım diye soruyorsunuz.. en önemli öncelik oymuş gibi.
Kağıt çekim aşamasında kullanacağınız ayarların bir önemi yok. P modunda çekin. Oradaki espri makineye beyazın tanıtılması. O kağıdı manuel beyaz ayarında çekmekle makineye "bu beyazdır" demiş oluyorsunuz, makine de renk algoritmasını o beyazdan yola çıkarak düzenliyor. Ancak asıl öğrenmeniz gereken konu özel beyaz ayarının nasıl yapıldığı değil, hani demişsiniz ya çekim aşamasında hangi ayarları kullanmam gerekiyor diye. Hah işte o ayarların ne işe yaradığını öğrenin. Yani önce otomobili kullanmayı öğrenin, silecekler yağmurda zaten otomatik olarak çalışıyor.

Tarih: 25 Nisan 2011, 11:25 - İp: 213.***.**5.242
aaurora
aaurora (üye)
Çanakkale / Amatör

sayin bitpire , herhalde benim soruyu sorma seklim biraz karisik oldugundan olaya bu sekilde yaklastiniz. fotoğrafın nasıl çekildiğini biliyorum çok şükür(sanırım siz benim siteye ekledigim fotograflara bakarak önyargili birsekilde yaklastiniz..)
internette konuyla ilgili birkaç video izlemiştim,beyaz kağıt kullanarak çekim yaparken hepsi farklı ayarlar kullanmış,ayardan kastettiğim enstantane diyafram ayarı değil. "resim tarzı" ve "bayaz ayarı" seçeneklerinde farkıllıklar vardı.bu nedenle biraz karışmıştım.ama öğrendim artık sorun yok..ilgi ve alakaniza ve de anlayışlı yaklaşımınıza teşekkür ederim..

Tarih: 25 Nisan 2011, 11:47 - İp: 62.***.**1.75
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

(sanırım siz benim siteye ekledigim fotograflara bakarak önyargili birsekilde yaklastiniz..)

Estağfurullah. Fotoğraflarınıza bakmamıştım. "Hangi ayarları kullanmak lazım" diye sorduğunuz için diyafram, enstantane, iso ayarları hakkında bilginiz olmadığını varsaydım. Yine de öyle olduğunu varsayarak tekrar ediyorum. Beyaz ayarını falan boşverin, o çok kolay halledilir. Gelişiminiz için yukarıda bahsettiğim ayarları öğrenin. Her birinin fotoğrafa etkilerini, birbirleriyle olan ilişkilerini..

#bitpire' tarafından 25.04.2011 12:10:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Nisan 2011, 12:05 - İp: 213.***.**5.242
byjehan
byjehan (üye)
İstanbul / Amatör

Şimdi sizin bu sorunuz için şöyle bir benzetme yapılabilir. Otomobil kullanmayı bilmiyorsunuz. Yağmur sensörü olan bir otomobil almışsınız, silecekleri manuel olarak nasıl çalıştırırım diye soruyorsunuz..

o nasil bi benzetmedir, saygiyla egildim.

Tarih: 26 Nisan 2011, 00:05 - İp: 78.***.**6.215
aaurora
aaurora (üye)
Çanakkale / Amatör

byjehan; engin bilgi ve deneyimlerinizi paylaşarak bana yardımcı olmaya çalıştığınız için çok teşekkür ederim..

Tarih: 26 Nisan 2011, 10:09 - İp: 62.***.**1.75
  • 1