berakdo
berakdo (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Manuelde Çekim

Benim bir FZ 30'um var. 5-6 cm mesafeden bir cismi çekmek istedigimde, makinayi manuele, AF'yi de manuel focusa getirip netligi yapiyorum. Ancak deklanşöre bastıgımda, makina yeniden AF'ye gecip, benim manuelde ayarladıgım yeri degil kendisi bir alan belirleyip orayı çekiyor.
Sebep?
ikinci sorum, S veya A modunda fotograf çekerken enstantane veya diyaframı 1-2 stop degiştiremiyorum. Bu işlem sadece manuelde mi oluyor?
Tesekkürler...

Tarih: 28 Şubat 2007, 01:21 - İp: 88.***.**0.166
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Makinenin türkçe kullanma kılavuzu var mı?

Tarih: 28 Şubat 2007, 08:49 - İp: 88.***.**6.143
berakdo
berakdo (üye)

evet var. ama tamamini okuyamadim. orada yazar mi?

Tarih: 2 Mart 2007, 00:07 - İp: 85.***.**2.127
berakdo
berakdo (üye)

Arkadaslar manuel cekim soruma 3 gündür cevap veren cikmadi.
Kusura bakmayin ama, ya sorumu kaale almadiniz, yada fotograf konusunda pek fazla bilgili kisi yok bu sitede...
saygilar sunarim...

Tarih: 2 Mart 2007, 23:51 - İp: 85.***.**3.234
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Burkay ilk gün cevaplamış sorunuzu.

Tarih: 3 Mart 2007, 20:13 - İp: 86.***.**2.248
berakdo
berakdo (üye)

Bitpire rumuzlu arkadasim, "Burkay ilk gün cevaplamış sorunuzu." diye bana cevap vermis.
Ancak burkay'in cevabi ise "Makinenin türkçe kullanma kılavuzu var mı?" idi. Yani sorumun cevabi bu mu?
Evet, sorunuzun cevabi kullanma kilavuzunda yaziyor ise;
Biz niye soru soruyoruz, bu forumda!?
Biz soru sorana, kardesim kullanma kilavuzunu bul, oku ögren, diyeceksek, diger sorulara da falancanin fotografcilik kitabini oku da ögren, dersek bu formu kaldiralim... Herkes basinin caresine baksin...
Amma zor soru sormusum yahu...

Tarih: 3 Mart 2007, 22:23 - İp: 85.***.**5.46
akdenizli
akdenizli (üye)
Antalya / Amatör

o ZAMAN MENÜDEN ÇOK BÖLGEYE NETLEME YERİNE DİĞER NETLEME SEÇENEKLERİNİ SEÇİNİZ. YADA OTOMATİK NETLEMEDE KALIP MANUEL FOCUS DÜĞMESİNİN ALTINDAKİ DÜĞMEYE BASILI TUTARAK OTOMATİK NETLEME BÖLGESİNİ -9 TANE OLMALI- KENDİNİZ SEÇİN

FZ30'UN MANUEL NETLEMESİ PEK VERİMLİ OLMAMAKTADIR.ONLARKA KEZ DENEDİM AMA EN KOLAYI NETLEME YAPILACAK BÖLGEYİ SEÇİP AFDE ÇEKİM YAPMAK.

KULLLANMA KILAVUZUNUN (pdf formatındaki)46-47 SAYFASINDA BU DURUM AÇIKLANMIŞ.

KOLAY GELSİN!!!

Tarih: 5 Mart 2007, 18:29 - İp: 88.***.**4.98
berakdo
berakdo (üye)

akdenizli arkadasim cevabin icin tesekkür ederim.
Acaba bu durum sadece FZ 30'lar da mi oluyor, baska makinalarda da ayni sey söz konusu mu?
Biraz daha ayriltili bilgiye hayir demem...

Tarih: 5 Mart 2007, 19:30 - İp: 85.***.**7.1
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

HEM SADECE IKI KONU ACIP,sadece kendi topicine gelen yanıtları cevapladıgın,NE BİR PAYLAŞIM YAPIP NE BIR BASKASINA CEVAP YAZMADIGIN HALDE,BU FORUMDA YADA SİTEDE HİÇBİR KATKIN OLMADIGI HALDE TUTUP BİRDE : Kusura bakmayin ama, ya sorumu kaale almadiniz, yada fotograf konusunda pek fazla bilgili kisi yok bu sitede...
SİTEDEKİLERİ BİLGİSİZ DİYE ASAGILAMAN,USTUNE BIRDE SANKI BU FORUMA YILLARINI VERMİŞ,BUARDA KENDİ SORUNUNA CEVAP ARAMAKTAN BASKA BİRŞEY YAPMISSIN GİBİ
sorunuzun cevabi kullanma kilavuzunda yaziyor ise; Biz niye soru soruyoruz, bu forumda!? Biz soru sorana, kardesim kullanma kilavuzunu bul, oku ögren, diyeceksek, diger sorulara da falancanin fotografcilik kitabini oku da ögren, dersek bu formu kaldiralim... Herkes basinin caresine baksin... DİYEDE AHKAM KESMEYİ HAK GORMEN OLDUKCA GARİP...

SORU SORANA CEVAP VERMEYECEKSEK DİYE BELİRTTİGİN BİZİN İÇİNDE SEN YOKSUN MALESEF,İNSANLARI TENKİT EDERKEN ONCE BİR KENDİNİN NE OLDUGUNA BAK...KULLANMA KILAVUZUNU OKUMAYIP BURAYA TOPİC ACMAN YANLIS ZATEN AMA NEYSE...UMARIM SORUNUN COZULMUSTUR...

Tarih: 6 Mart 2007, 00:32 - İp: 88.***.**3.117
berakdo
berakdo (üye)

Bir kere herseyin bir ilki vardir.
Sadece iki konu acmam bu sitede bir daha soru sormayacagim veya cevap vermeyecegim manasina gelmez. Iyi bilmedigim konularda millete akil vermeyi de sevmem. Gerektiginde her türlü paylasimi ve katkiyi yaparim...
Soru sormak icin illa daha önce cevap yazmak ve ne tür katkiysa onu yapmak gerektigini bilmiyordum... özür dilerim...
"Fotograf konusunda pek fazla bilgili kisi yok bu sitede ..." lafi kimseyi asagilamak anlamina gelmez. Kimsenin, kimseyi asagilamak hakki yoktur. o sadece soruma cevap gelmeyisine karsi küçük bir sitemdi...
Ancak soruya "kullanma kilavuzunu oku da ögren" diye karsilik verilmesini ben ilk defa bu sitede görüyorum. Bence hic mantikli ve formlarin normuna uygun bir cevap sekli degil... Eger adamin kullanma kilavuzu yoksa...?
Bir soru sordum, bin pisman oldum...
Saygilar sunarim...

Tarih: 6 Mart 2007, 01:40 - İp: 85.***.**7.1
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bu tavrınıza gercekten saygı duydum..
forumda daha once paylasım yapmamıs olmanız,bısey ısteyemeyeceginiz anlamına gelmez ancak,burada insanlara daha once cevap vermiş paylasımda bulunmussunuz gibi yazmanız yanlış..cevap verilmediyse gorulmemiştir yada gorenın bılgısı yoktur..sorununuz makina teknigiyle alakalı ama cekim teknikleri bolumune acmıssınız..burası cok fazla kişinin baktıgı bır bolum degil belkide,baska bır kategorıde (dslr like teknik) acsanız konuyu daha cok cevap gelecekti belki...
aynı zamanda cevap gelmedi diye sitem etmekte yanlış,insanlar cevap yazmaya mecburmuş gibi birşey cıkıyorburadan..
fotografcılıkla ilgili seyler bilmek,fotograf makinasının sorununu bılmek anlamınada gelmiyor ayrıca..
burkay bey fotograf makinası tamırcısıdır mesela,ondan iyi kimse bilmez calısma prensibini belkide..şimdi bu kişiyi bilgisizlikle tenkit etmek ayıptır..
aynı zamanda eger kullanma kılavuzunu okumamış,ve sorunum var hemen sitede topic acıyım demişseniz elinizi vicdanınıza koyup cevap verin bu dogrumu????
elinizin altındaki kullanma kılavuzu -ki makinanın nasıl kullanılacagını anlatır- kullanmadan,yani cevabı aramadan buraya topic acmak dogrumu??? eger kılavuzda rahatlıkla bulaılecegi bir bilgiyi,sırf kılavuzu acıp okumaya usendıgı ıcın,cevabını burada arıyorsa biri evet kılavuza bak demek dogrudur ve en dogru cevaptır..topice cevap beklediginiz sure içinde kılavuza baktıysanız buyuk ihtimalle cevabı bulmussunuzdur..neyse..iyi geceler..

Tarih: 6 Mart 2007, 02:07 - İp: 88.***.**3.117