serrex
serrex (üye)
İstanbul / Meraklı

Leblebileri Nasıl Cekerim?

Arkadaslar benim bir prblemim var.Canon EOS 300D ve 18-55 lens ile bir avuc dokulmus leblebyi cekmek isityorum.

Tum odaklama noktalarını aktif hale getiriyorum ama gene de gotografta mutlaka odaklanmamıs, net cıkmayan leblebiler oluyor.

B benim beceriksizligimden mi oluyor yoksa yanlıs lensten mi?

Bu arada manuel mod da cekim yapıyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 6 Şubat 2007, 13:36 - İp: 88.***.**1.42
_unknown_
_unknown_ (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Paraflsh kullanabilirsin makinanın kendi flaşı ile olacak iş değil..

Tarih: 6 Şubat 2007, 14:47 - İp: 88.***.**0.17
elektron
elektron (üye)
Ankara / Amatör

Bütün leblebilerin aynı netlikte çıkması için ya tamamının aynı düzlemde(lensten aynı uzaklıkta) olması -ki bir avuç dökülmüş leblebi için bu oldukça küçük bir olasılık- ya da küçük diyafram açıklığı kullanarak net alan derinliğini arttırmanız gerekir. Fotoğraf makinelerinin "gördüğün herşeyi netleştir" şeklinde bir komutu olduğunu zannetmiyorum. Odaklama noktalarından kastettiğiniz, menüde karşınıza seçenek olarak gelen "çoklu ya da çok alanlı netleme" ise beklentinizi karşılamaması çok normal; çünkü bunlar da yine makineye, gördüklerinden hangisini netlemesi gerektiğini söyleyen komutlardır...

Tarih: 6 Şubat 2007, 17:27 - İp: 193.***.**4.214
layer_26
layer_26 (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

düşük enstantenede tripod kullanarak küçük diyaframda dene bakalım

Tarih: 6 Şubat 2007, 19:01 - İp: 88.***.**5.209
serrex
serrex (üye)
İstanbul / Meraklı

Tesekkur ederim arkadaslar yanıtlar icin.Ne kadar denesemde istedigim sonucu alamadım.Demek ki bu is boyle olmuyormus.Bütün leblebileri bir noktada toplamak yada tek tek cekip deküpe edip istedigim sekilde serpistirmem gerekiyor.

Yardımlarınız icin tesekkurler.

Tarih: 7 Şubat 2007, 08:10 - İp: 88.***.**1.42
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Aklınla bin yaşa serrex, ben de aynı dertten muzdaribim.
Canlı gibi net fotoğraflar böyle parça parça net çekilip üst üste ekleyerek mi yapılıyor acaba?

Tarih: 8 Şubat 2007, 13:58 - İp: 213.***.**1.171
serrex
serrex (üye)
İstanbul / Meraklı

Valla hamsiköy, baska yolu yok galiba.
Yada makinayı sabitleyip farklı noktalardaki leblebileri odaklayarak sonrasında 3-4 fotografı ust uste bindirerek iyi bir sonuc alınabilir.

Tarih: 8 Şubat 2007, 14:27 - İp: 88.***.**1.42
oguzkurban
oguzkurban (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

manuel modu kullanırken diyafram ve enstantene ayarınızın kaçta olduğu önemlidir.Bu çekimde manueli kullannmak zorundasınız eğer studyo ortamında iseniz flaş ayarlarınızı yükselterek diyaframınızıda yükseltebilirsiniz yüksek diyafram demek alan derinliği demektir kazanacağını alan derinliği sayesinde netlik probleminiz ortadan kalkacaktır. ancak bulunduğunuz çekim ortamını bilemiyorum ama diyaframınızı 11 ve 16 hatta mümkünse daha yüksek kullanmayı deneyiniz (ışığa dikkat)

Tarih: 8 Şubat 2007, 15:26 - İp: 88.***.**7.228
serrex
serrex (üye)
İstanbul / Meraklı

Cok tesekkurler oguzkurban.Bu konuyu arastırdım ve fotograf derslerinde bu konu islendi.

Dediginiz gibi diyaframı yuksek tutmak, yani alan derinligini arttırmak iyi sonuc veriyor.

Tekrar tesekkurler

Tarih: 8 Şubat 2007, 16:27 - İp: 88.***.**1.42
studyofoto
studyofoto (üye)
Sinop / Meraklı

auto modda yap..ben yaptım süper oldu flas acık mesafe uzak zoom la cek

Tarih: 9 Şubat 2007, 18:21 - İp: 88.***.**7.32
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Temel prensip olarak,
net alan derinliğini arttırmak için,

- Diyaframı mümkün olduğu kadar kısmak
- Odak uzaklığını kısaltmak (yani zoom yapmamak)

Kısık diyafram gerektiği için tripod kullanmak gerekebilir. İyi ışıklandırma için ufak fotoğraf çadırlarından kullanabilirsin.

Tarih: 9 Şubat 2007, 18:34 - İp: 213.***.**6.250