bybars
bybars (üye)
İstanbul / Meraklı

İlk Çekim !

Merhaba arkadaşlar.

Fotoğraf heyecanına henüz başladım. 29 yaş bu hayecan için biraz geç ama neyse .) ufak bir yardım rica ediyorum.Aşağıda yer alan kareyi yakalayabilmek için hangi metodu takip etmeliyim.

Donanımım linkteki ile aynıdır.kendisine ulaşamadım .)

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=517473

Teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

Tarih: 13 Temmuz 2012, 17:06 - İp: 88.***.**3.230
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

birazcık deneme yanılma yoluyla istediğin şekilde bir fotoğraf elde edebilirsiniz.
birde, sanırım sizde fotoğraf gözüde pek yok. Ama dert etmeyin zamanla oda olur.

Örneğin; ışığın gelme yönü, uzaklığı, şidetti hakkında gölge size fikir verir.
gölgenin yumuşaklığı veya sertliği ışığın sertliği ışığın sertliğiyle alakalıdır.
gölgenin uzaklığı ışığın mesafesiyle veya gelme yönüyle ilişkilidir.
bakış açısı makinanın nerde durduğu hakkında fikir verir.
bokeh kalitesi lens, renklerin dandirik olması makinenin kompaktmı yoksa dslr mi olduğu hakkında bilgi verir.
renkler normal mi? yoksa anormal mi? bu ise o çalışma üzerinde oynandığı hakkında bilgi verir.
genel renk ışığın rengi hakkında bilgi verir.

gibi..

bunlar zamanla oluşacak bakma noktaları - ipuçlarıdır. o yüzden acele etmeye gerek yok. birazcık mantık, birazcık denem yanılma ile halledilebilir veya halledilemeyecek seviyede bir şey olduğunu anlarsınız.

Tarih: 14 Temmuz 2012, 20:44 - İp: 88.***.**0.179
bybars
bybars (üye)
İstanbul / Meraklı

fotoğraf merakı yeni hasıl olduğu için eksiklerimle alakalı söylediklerine katılabilirim.

katkın ve tavsiyen için teşekkür ederim remi5861.

Tarih: 14 Temmuz 2012, 20:57 - İp: 88.***.**3.230
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Link verdiğiniz fotoğrafı makinanızı elinize alıp otomatik olarak hiç bir ayar bile yapmadan çekememeniz için hiç bir sebep yok. Bir tek çekim açısının dikkat çektiği fotoğraf. Zaten ekleyen arkadaş da makinasıyla ilk fotoğrafı olduğunu belirtmiş.

Remi'nin ekledikleri zaten doğru yolu gösteriyor; ben de özellikle sizin makinanızda kaliteli fotoğraf elde etmenin yolunun
MINIMUM ISO ...
MINIMUM ISO ...
MINIMUM ISO'dan geçtiğini ekleyeyim.

Şimdiye kadar gözünüze çarpmadıysa da genel tavsiyelerim :

TIKLAYIN

Tarih: 14 Temmuz 2012, 21:22 - İp: 96.***.**5.17
bybars
bybars (üye)
İstanbul / Meraklı

bu topici görmemiştim. çok teşekkür ederim paperman.
işime yarayacağından eminim.

ilk fotoğrafını paylaşan arkadaşımız kadar hünerli olmadığımı belirtmek isterim .)

Tarih: 14 Temmuz 2012, 21:35 - İp: 88.***.**3.230