Fotoğrafçılık Forumları
Hp 945 Flaşsız Çekmiyor
hp 945 ile flaşsız çektiğimde elimi oynaması veya karşıdakinin oynaması durumunda fotoğraf dağınık çıkıyor (fotoğraf makinesi flaşsız çekimlerde çok geç çekiyor 4-5 sn civarı doğal olarak dağınık çıkıyor) flaşlıçekimlerde ise bir sorun olmuyor bunun için makinede ne tür bir ayar yapmalıyım
"doğal olarak dağınık çıkıyor" dediğine göre konuyu biliyorsun. Ben de çok isterdim hem 4-5 sn. pozlama yapayım, hem de elim titrese de karşıdaki oynasa da net fotoğraflar çekeyim. Ama olmuyor işte. Tripod kullanmaktan başka çaren yok. Kesin bir kural olmamakla birlikte 1/odak uzunluğu'ndan daha uzun süreli pozlamalarda tripod kullanmak önerilir.
selamlar,
bende de 945 var ve böyle bir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar..aklıma gelen gelen ilk sebep düşük enstantene hızı kullanıyor olmanız olabilir,genelde a modunu kullanırsanız öncelikle diyaframı ayarlarsanız ve bunu düşük tutarsanız yüksek ens. hızları elde edeceğinizden bahsettiğiniz gibi bir dağılma flulaşma yaşamazsınız..
bir de digital flaş özelliğini kapatıp o şekilde kullanmayı deneyin, biraz faydalı olabilir..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
İnceleme: Sony α7s Iı Full Frame Sensörlü E Mount
20 Haz. 2016, 12:49 yalcinabi
1191320 Haz. 2016, 13:54
ercan43 -
-
Hpx2301 Led Monitor Kulanan Veya Önerebi
04 Nis. 2012, 11:32 a.haydar
1259604 Nis. 2012, 13:41
oldies -