lkmn
lkmn (üye)
İstanbul / Amatör

Hdr Çekimi İle İlgili

arkadaşlar bu çekim tekniği (hdr) nasıl yapılır diye değil de püf noktaları nedir diye sormak istiyorum.Üç farklı EV değerinde -2, 0, ve +2 çekimleri yaptım photoshopta birleştirdim ama ortaya çok müthiş bir şey çıkmadı.

bununla ilgili + olarak ne yapılıyor bilenlerden öğrenmek istiyorum bana ve bu formu okuyanlara yardımcı olurmusunuz.

şimdiden teşekkür. lkmn

Tarih: 14 Eylül 2008, 22:39 - İp: 78.***.**7.123
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Forumda HDR diye aratmayı denediniz mi?

Tarih: 14 Eylül 2008, 22:43 - İp: 212.***.**7.31
lkmn
lkmn (üye)
İstanbul / Amatör

evet ama orda yazılanların tamamını okudum ve uyguladım ancak internet sayfalarında gördüğüm fotoğraflarla alkası yok bu yüzden püf noktası olduğunu düşünüyorum + o sayfalarda örnek verilen EV değerli fotoğrafları alıp photoshopta denedim onların yaptığı gibi olmadı buna istinaden böyle bir konu açtım.teşekkürler.

Tarih: 14 Eylül 2008, 23:08 - İp: 78.***.**7.123
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

tone mapping yapmalısınız. programın verdigi,sitede cokca ornegı olan dandik hdrlerden bile beter cıkar.

Tarih: 15 Eylül 2008, 13:08 - İp: 85.***.**3.117
cdemirag
cdemirag (üye)
Ankara / Meraklı

Anladığım kadarıyla gerçek dışı görüntü elde etmek istiyorsunuz hdr kullanarak,yani resim tablosu gibi..ben de yeniyim hdr olayında yavaş yavaş geliştiriyorum kendimi.
Ben photomatix 3 kullanıyorum

bu fotoğraftaki gibi sonuçlar elde etmek istiyorsanız,photomatixte 3 adet fotoğraf ekledikten sonra tone mapping diyoruz,ordan seçenekler çıkıyor karşımıza..ordan ayar yapıyoruz..Light smoothing seçeneği çok güzel sonuçlar çıkarmamızı sağlıyor.Lİght smoothing seçeneğine dikkat edin derim,

Tarih: 26 Ekim 2008, 15:09 - İp: 83.***.**7.138
lkmn
lkmn (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkür ederim deniyeceğim o fotoğrafta gerçekten güzel olmuş

Tarih: 26 Ekim 2008, 21:59 - İp: 78.***.**2.74
  • 1