ahmet_20
ahmet_20 (üye)
İzmir / Amatör

Hareketli Foto

slmlar hareketli foto çekmek istiorum ama nasıl çekiceğimi tam olarak bilemiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz teşekkürler

Tarih: 19 Mart 2007, 11:40 - İp: 88.***.**9.25
forestquar
forestquar (üye)
Eskişehir / Amatör

selam."hareketli foto" kasdettiğini anlayamadım. amatörlümüze ver :-) ama soru ve konu ilginç geldi. pan lamak gibi bişeymi kasdettiğin? yani hızlı giden bi cismin fotosunu çekerken, cismin net, etrafının flu çıkması gibi? gerçi burada bulunan fotoğrafın pirlerinden biri mutlaka yanıtlayacaktır.

Tarih: 20 Mart 2007, 00:01 - İp: 88.***.**3.191
ahmet_20
ahmet_20 (üye)
İzmir / Amatör

slmlar hareketli foto yani hareket halinde olan bi cismin net çekilmesini kastediyorum örneğin bisiklet süren kardeşimizin fotosu gibi bana yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkürler

Tarih: 20 Mart 2007, 10:26 - İp: 88.***.**9.25
forestquar
forestquar (üye)
Eskişehir / Amatör

makineni "auto" dan "enstantane öncelikli" duruma (Tv ile gösteriliyo benim makinede)getir ve kullanabileceğin yüksek değerlerden birini kullan. mesela 1/1000 gibi. bu saniyenin 1/1000 inde perdenin açılıp kapanmasını sağlar. sonuçtan memnun kalmazsan ıso değerini yükselt. 400 mesela. bi de "panlama tekniği" var. yine enstantane öncelikli kipte, 1/30 gibi düşük bi enstantanede makinenle giden cismi takip et ve bas deklanşöre. böylece cisim netken, arka plan flu çıkar. hatta arka arkaya çekim özelliğini kullanırsan, yani sen basınca 3-5 foto birden çekerse, sonuç daha güzel olur.

Tarih: 20 Mart 2007, 14:41 - İp: 88.***.**3.191
  • 1