ayar
ayar (üye)
İstanbul / Amatör

Gece İstanbul Nasıl Çekilir...

evet dostlar gece hangi modda ve hangi genel ayarlar yapıldıktan sonra istanbul kareye alınır :=)
mesela hangi enstantene de olmalı....kuralları nedir.

#ayar' tarafından 24.12.2004 20:39:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Aralık 2004, 20:43 - İp: yok
nightmare
nightmare (üye)
İstanbul / Amatör

Gece çekimlerinde tripot veya gövdeyi sabitlemek şart olarak görünüyor. Çünkü gövdeyi titretmeden o kadar süre tutmak imkansız gibi geliyor bana. Mutlaka bir hareket olacak ve sonuç bulanık çıkacaktır. Diyaframı açabildiğin kadar aç ( rakamsal olarak düşür ) ve enstantane hızını 10sn. veya 15sn. olarak belirle. ( Çekim yapacağın yere göre değişkenlik gösterebilir. )Eğer kareyi çok fazla büyütmüceksen de tavsiyem 400 ASA'lık filmlerdir.

Saygılar

Tarih: 28 Aralık 2004, 02:41 - İp: yok
tembeleryk
tembeleryk (üye)
Samsun / Amatör

diyaframı açarsa netlik problemi olur fazla açmaması lazım bana göre. hatta kısmalı

Tarih: 28 Aralık 2004, 02:50 - İp: yok
sdigis
sdigis (üye)
İstanbul / Amatör

selamlar,
bi kere üç ayak kullanman kare için yararlı olacaktır.çünkü poza düşük enstantane ile müdahale edeceksin buda en ufacık bi titremede pozladığın ışık kaynaklarını tanınmaz bir hale getirebilir.diyafram ayarıda önemlidir tabi o karanlıkta diyafram ayarını ışığı em iyi alacak şekilde tercih etmen lazım.sana kolay gelsin ilk deneyimini bizimle paylaşırsan sevinirim.eyvallah......

Tarih: 30 Aralık 2004, 17:44 - İp: yok
murat 856
murat 856 (üye)
Çanakkale / Doğa Fotoğrafçısı

tembeleryk arkadaşımıza kaılıyorum.diyaframı kısabildiği kadar kısmalı.yoksa fotoğraf bulanık değil hiç çıkmaz çünkü geceleyin alanderinliği yaratma imkansız gibi bir şeydir...

Tarih: 30 Aralık 2004, 19:57 - İp: yok
teolev
teolev (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

merhaba arkadasım
şimdi nereyi çekeceğin.kadraja ne kadar ışık gireceği,hangi obj. kullanacagın, nasıl bir spontone istediğin,ve nasıl bir kompozisyon istediğin sorunda belirtilmemiş?
bu işin bir standardı yok.ayrıntılı bi şekilde yazarsan sana cvp verebilirim

Tarih: 31 Aralık 2004, 16:29 - İp: yok
ayar
ayar (üye)
İstanbul / Amatör

ok ....saol aldım cvp 'ımı

Tarih: 31 Aralık 2004, 16:32 - İp: yok