Fotoğrafçılık Forumları
Gece Çekimi
arkadaşlar fuji S5600 bir makinam var. Gece çekimi yapmaya çalışıyorum. Bulutlu bir havada ay çekmeye çalışıyorum. Ancak her denemede hayal kırıklığı sadece küçük bir nokta halinde ay çıkıyor bulut yok. nerde yanlış yapıyorum ya da ne yapmam lazım. Manuel olarak yapıyorum bu arada. ayarlar otomatik değil.
makineni sabitle ıso ayarını yükselt diyaramı en küçük degere enstantene yi de arala bir daha dene
optik ve dijital zoom en sonda
iso en yüksek
perde hızı en uzun
f değeri en büyük
tripod
BENCE ISO DEĞERİNİ 80 DE TUTMALISIN. DIYAFRAMI OLABİLDİĞİNDE KISMAN (F6.3 - 8 ARASINDA) VE POZLAMAYI ZEVKİNE GÖRE VE ÇEKECEĞİN OBJEDEN YANSIYAN IŞIK MİKTARINA GÖRE UZUN TUTMAN GEREK DENEME YAPTIĞINDA ENSTANTANEYİ NE KADAR UZUN TUTMAN GEREKTİĞİNİ DAHA İYİ ANLACAKSIN. EN UZUNDA TUTTUĞUNDA IŞIK İÇERİ ÇOK GİRECEK VE PARLAMA OLABİLECEK DETAYLARI KAYBEDECEKSİN BİRAZ DAHA KISA TUTARSAN ĞPARLAMA AZALACAKTIR. BÖYLELİKLE EN UYGUN POZLAMA SÜRESİNİ BULACAKSIN. DİYAFRAM AYARI İLE ENSTANTANE UYUM İÇİNDE OLMALI. EĞER İSTEDİĞN POZLAMA SÜRESİNDE DİYAFRAM AYARI UYARI VERİRSE DİYAFRAMI AÇAR YADA KAPATIRSIN. VE SON OLARAK BU İŞLEMLERİ EĞER TRİPOD SUZ YAPARSAN HİÇ BİR SONUŞ ALAMAZSIN. UMARIM FAYDALI OLUR BAŞARILAR. EĞER İSO YU YÜKSEK TUTARSAN NOISE OLUŞUR SAKIN UNUTMA.
Sarucabey'e katılıyorum
diyafram kısık
uzun pozlama
ve tripodla çekilmesi lazım
iso ayarı için birkaç deneme yapabilirsin
1-düşük iso + uzun pozlama süresi
2-yüksek iso + daha az pozlama süresi şeklinde...
bu deneme hangi çekimin daha az gren(noise) oluşturduğunu gösterir
ayrıca bulutların belirgin olması için diyaframı en büyük(en kısık) değer de olması daha iyi sonuç vericektir
Teşekkürler. Balkonda tripodla denedim Sanırım bişiler oldu. [>:D
bende de sony dsc w 30 war modifiyeli arac yapılıo cekelim dioruz gece rezalet bi görüntü banada yardım edin
mrblar sizin makinanız amatör bir makina siz o tarz çekimleri fuji s2pro yada s3 pro ile çekmeniz lazım
Sarucabey bence sen haklısın bu durumda ama biraz aç herkes anlamaya bilir .....
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
081528 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
-
Lrtimelapse İle Gece Gündüz Geçişi Nasıl İşlenir?
05 Mar. 2020, 01:05 yucelozel
0273005 Mar. 2020, 01:06
yucelozel -
Instagram Karanlık Mod Gece Modu Nasıl Yapılır İos
23 Kas. 2019, 14:46 prodersler
0149023 Kas. 2019, 14:47
prodersler -