Fotoğrafçılık Forumları
Gece Çekimi
Benim cok büyük bir derdim var Bende Canon 1000D Makine var ve Dün gece otoparkta arabaların fotoraflarını çekerken ışıklarıda açık ışıklarda uzama oluyor çektigimde bunu nasıl ayarlayabilirim.
Enstantane hızını artırarak ayarlayabilirsiniz
makinemde sorun yoktur dimi daha amatörüm çünkü ve bazen objektifimde buhar oluşuyor
Makinede sorun yok. Diyafram, enstantane ve isonun kullanılışını öğrenerek çalışmalarınıza hız kazandırabilirsiniz. Lensinizi ise nem ve ani sıcaklık değişimlerinden mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışın
Benim cok büyük bir derdim var
Ne mutlu sana. En büyük dertlerin böyle olsun.
Çok teşşekürler sagolun Daha amatörüz hevesim Var ama Doğa Fotoğrafcısı olmak istiyorum
Benim cok büyük bir derdim var
Ne mutlu sana. En büyük dertlerin böyle olsun.
katılıyorum
.
#qrm77' tarafından 17.09.2011 18:38:50 tarihinde düzenlendi.
adı üstünde gece çekimi: ışık az olduğu için makine yeteri kadar ışık almak iin uzun pozluyor yani enstantene hızı azalıyor.enstantene hızıyla oynarsanız bu seferde yeteri kadar ışık makineye girmeyeceği için ıso değeri yükselir fotoğraf yine bozulur. siz en iisi tripot kullanın makinenin diyaframını açabildiğince açın sonra fotoğrafı çekin eğer fotoğraf istediğiniz gibi olmazsa enstantene değeriyle oynamaya başlayın.
Tripodda kullaniyorummmm Cumartesi aksami gene cekim yapicam bakalim nasil olcak
gidip bir fotografcılıga giriş kitabı edin. o elindeki makinenin calısma prensibini ogren.. oradan buradan tavsiyelerle yapılacak birşey degil fotografcılık
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
085028 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
-
Lrtimelapse İle Gece Gündüz Geçişi Nasıl İşlenir?
05 Mar. 2020, 01:05 yucelozel
0274505 Mar. 2020, 01:06
yucelozel -
Instagram Karanlık Mod Gece Modu Nasıl Yapılır İos
23 Kas. 2019, 14:46 prodersler
0150823 Kas. 2019, 14:47
prodersler -