Fotoğrafçılık Forumları
Gece Çekimi
merhaba arkadaslarsitelerde dolasırken gordugum bazı gece cekılmıs fotograflarda denızın gozukmedıgını bazılarındada cok net bısekılde gozuktugunu goruyorum.yanı bazılarında denız kısmı sıyah bazılarında ıse cok net bı sekılde gozukur bıcımde.bu makınaların ozellıklerınden kaynaklanan bısey mı yoksa cekıcının kullandıgı ayarlara gore mı? bide canonun s1 modelı ıcın olumsuz dusunen var mı?tesekkurler...
tesekkur ederım mckyra tatıldeydım cvbım o yuzden gecıktı pekı canon s1 ıs hakkında bı bılgın var mı?
Canon s1 kullanıyorum. Mükemmel makina beklediğiden daha fazlasını buldum bu makinada. Makina her türlü çekimi beceriyor. Fotoğrafçılığı amatörden profesyonele götürmek isteyenler için ideal. Poster basamayacaksanız tabi. 3.2 mp. Video çekimleri mükemmel kalitede. Video çekerken zoom yapıyor.Her ayarı manuel yapma imkanı var. Fotoğrafçılık bilgisi olmayanlara da auto çekimleri yeter artar. Gece çekimlerinde 15 saniye 50 ASA'da bile mükemmel netlikte çıkarıyor fotoğrafları. Makro 10 Cm'den başlıyor. 10 cm'den geniş açıda, kısık diyaframda sonsuza netlik sunuyor. Bu da mükemmel özellik bence. Poz tarama özelliği var. Netlik tarama özelliği var. AF'yi istediğiniz bölgeye alma imkanı var. Pozlnadırmayı nokta konumuna alma imkanı var. Flaşı pozlandırma ayarlama imkanı var.Flaşı çift patlabilyorsunuz tabi pozlandırmayı ayarlamak için yapıyor bunu. Pozlandırmayı kilitleyip netlemeyi ayrı yapabilyorsunuz. Görüntü sabitleyici teknolojisi gerçekten zoom'u fazla olan makinalar için harika bir teknoloji...vs.Bu makina hakkında fazla bilgi bulamadığım için ve bu konuda bilgi edinmek isteyen arkadaşalarımız için yazdım. Makina'nın özellikleri kendini övüyor zaten. Tek sorun pahalı.Bu makina ile ilgili daha başka bilgi edinmek istyenlere de her zaman yardımcı olurum. [email protected]
bir arkadaşımda var s1 ve çok memnun tek şikayeti var karanlıkta autofocus sıkıntısı. asistan ışığının olmamasından dertli, ama onun haricinde çok güzel bir alet
Fotoğraf her türlü ışıkta çekilebilir.Ben gece 3 te sadece ay ışığının bulunduğu bir fotoğraf gördüm.Fotoğraf günün ilk ışıklarında çekilmiş gibi duruyordu.Ay ışığı güneş gibi kayalıklara varuyordu.Nesnelerin gölgeleri de seçilebiliyordu.Fotoğrafın bu saatte çekildiğini kanıtlayan tek şey uzun süre pozlamadan dolayı dünyanın hareketiyle birlikte yıldızlar çizgi halinde görülüyordu.Fotoğrafın sahibi, Jim Zuckerman.Söylediğim fotoğrafın senin sorunu karşılayan teknik verileri:
3,dakika pozlama,f/4,5,Fujichrome50D,sehpa kullanılmış.
Fotoğrafçı daha uzun pozlama yapmak istediğini ancak çok fazla rüzgar olduğu için makinenin titremesinden çekinmiş.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
084828 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
-
Lrtimelapse İle Gece Gündüz Geçişi Nasıl İşlenir?
05 Mar. 2020, 01:05 yucelozel
0274405 Mar. 2020, 01:06
yucelozel -
Instagram Karanlık Mod Gece Modu Nasıl Yapılır İos
23 Kas. 2019, 14:46 prodersler
0150623 Kas. 2019, 14:47
prodersler -