Fotoğrafçılık Forumları
Gece Çekim Yaparken Nelere Dikkat..
selam arkadaşlar, makinem canon s5, gece iç mekanda çekim yaparken iso değerini yükseltiyorum, ancak resimlerden istediğim verimi alamıyorum. resimde istediğim aydınlığı yakalıyorum ancak biraz zoom yaptığımda çok kalitesiz bi görüntü karşıma çıkıyo. gece iç mekanda çekim yaparken iso, diyafram, enstantene değeri verirseniz (üç aşağı beş yukarı) çok sevinirim. herkese şimdiden teşekkür ederim....
gece çekimi için yüksek asa yerine düşük asa ve yüksek diyafram kullanmalısın(düşük noise ve alan derinliği için) bu da hayliyle iyi bi üç ayak, makine için varsa kumanda veya kablo kullanmalısın ki en iyi neticeyi alasın
Canon S serisinde Iso 100 e çıkmak haricinde gerisi yalan hatta 100 e de çıkma bırak 50 de kalsın. O zaman ne yapacaksın ?
Mod kadranını M ye
Isoyu 50'ye getireceksin.
Diyaframı direkt 8 e getirecek,
Bir tripod alacaksın,yerlleştireceksin makineyi
2 sn lik geri sayımlı çekime alacaksın makineyi(timer)
Netlemek istediğin yeri netledikten sonra tam basıp geri kaçacaksın,bırak o çeksin.
Şunlara dikkat :
Işık patlamaları yapacak şyleri alma kadraja
Önündeki ışık kadar arkandaki ışık da önemli,arkada yanık duran bir lamba ya da senin bir ışıkta gölge yapman fotoğrafa yansıyacaktır.En iyi fotoğraf şehir ışığından uzakta çekilir mesela Ay fotoğrafları.
8sn ya da 15sn de çekim yaparsın ışığa göre 4sn ye düşmen bile gerekebilir.Hepsinde çek dene.
Çekim için deklanşör kullanımı yerine timer'i tavsiye ederim ve tabii ki arkadaşların da dediği gibi tripod kullanmak zorundasın iyi bir fotoğraf için...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
081728 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
Dış Çekime Uygun Paraflaş Tavsıyesı
05 May. 2017, 17:00 hjkjhy
1542609 Ağu. 2021, 17:51
degisimfoto -