Fotoğrafçılık Forumları
Fz 18... Yeni Ve Ametörlere Yardım:)
iyi günler aylardır okuduğum forumların (özellikle burası), çevremde gördüklerim ve arkadaşlarım tavsiyesi üzerine gittim ve bir tane fz18 makina aldım... Heyacanla başladığım bu dslr-like maceram pek de iyi sonuçlanmadı, aradan geçen 1 hafta sonun da hala gönlümce tek bir kare fotoğraf çekmeyi beceremiyorum. benim eski compact makinam ile (sony 5 mp klasik bi makina) kıyasladığımda sonuç hüzün
ama şunu biliyorum ki bu işi ben daha beceremedim. çünkü başkalarının çektiği resimlere bakıyorum ve aynı makina ile bunlarda çıkabiliyomuş diyorum.size en kısa zamanda ççektiğim resimleride yolluycam. tripod kullanmaktan hiç hoşlanmıyorum. otomatik modda bide çekerken kumlanma dediğimiz olay oluyo. ilk başta gece biyere eğlenceye gittik neyse orda çektim çok ii sonuç alamadım dedim gece , neyse sonraki sabah çıktık yine iyi değil. fz18 kullanıcıları sizden özellikle yardım istiyorum..
bana ve benim gibi olan insanlara bi anlatırsanız neler yapabiliceğimi
şimdiden teşşekkür ederim
Öncelikle makineniz hayırlı olsun.. Umarız hep mutlulukları fotoğraflarsınız..
Resim derken makinenizle resim mi çiziyorsunuz?
Bizler makinelerimizle anı fotoğraflıyoruz..
Resim çizilir, Fotoğraf çekilir..
Konuya dönersek, makinenizin ayarlarını kontrol edin ve Türkçe kılavuzunu inceleyeiniz..
makineniz isoyu yuksek tutuyordur. iyi bir makine,makineye alıstıkca daha iyi fotograflar cekeceksiniz..yılmak yok
once enstantane ve dıyafram oncelikli modları kullanın ardından m moduna gecersiniz. ilk kompakt makineniz butun ayarları kendi yaptıgı için makine ne isterse onu cekiyordu,artık sizinde soz hakkınız var,alıstıkca olacaktır
kolay gelsin
sevgili gaijin bey,
bana iso nun tam olarak ne anlama geldiğini söyleyebilirmisiniz.
ne zaman iso yükseltilir ne zaman düşürülür?
tşkler
iso ısık hassasıyetını ıfade eder.
genellikle dusuk ısıklı ortamlarda enstantane degerini yukseltebilmek için kullanılır.
boylece az ısık olan yerlerde, daha aydınlık fotograf elde edilebilir hemde enstantane yuksek tutulabildiginden tıtreme onlenebilir.
ancak iso yukselirse karede noise denen lekeler olusur.
----------------
makinenin iso performansı muadillerine gore iyi olsada iso 400 hatta iso 200 degerinin ustune cıkmazsanız ve hatta isoyu en dusuk degerde tutarsanız.daha temiz fotograflar alırsınız.
------------------
diyafram enstantane ve iso birbiriyle ters orantıları olan kavramlardır oncelikle bu kavramları ogrenirseniz ilişkilerini cozmeniz daha kolay olacaktır.
forumda arama yaparak butun bu kavramların anlamlarına ulasabilirsiniz.
selamlar.. gerçi gajin e sormuşsunuz ama denk gelmişken yazayım dedim.. sensorde piksellerin ışığa duyarlılığıdır iso.. (Asa, iso vesaire uzun bir hikayesi de vardır ayrıca açılama istersen)iso sayısını yükselttikçe ışığa duyarlılığı artırırsınız. böylece yetersiz ışık ortamında enstantanede hız kazanmanızı sağlar. Dezavantajı fotoğrafta gren oluşması ve tonlamada farklılık yaratmasıdır. Fakat yaratıcı çekimlerde avantaj olarak da kullanılablir.
tsk ederim
zaten şu anda her yeri okuyup öğrenmeye çalışıyorum sadece iso konusunda kafam karısıktı
yardım için saol
En iyi,en kaliteli görüntü en düşük isoda elde edilir,bu hala yıkılamayan bir durumdur.
Iso50 veya 100 de çekim yapmaya özen gösterin.Bunun menüde ayarı muhakkak vardır ve artık bırakın şu Auto modu,zaten slr-like larda ışık değişimi lcd ekranda hemen izlenebiliyor.
Siz zaten bu kötü deneme çekimlerini kesin iç mekanda yapmışsınızdır.Yarın bir dışarı çıkın çekin daha güzel olacaktır.İç mekanda da flaş ve diyafram dengesini iyi ayarlayarak patlamamış ama ışığı iyi ayarlanmış pozlar yakalarsınız.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sürücü Belgesi [ehliyet] Yenileme Harcı Nasıl Yatı
08 Kas. 2022, 13:58 prodersler
0113408 Kas. 2022, 13:58
prodersler -
Yeni Fotoğrafçıya Ağabey Tavsiyeleri
09 Oca. 2011, 09:02 paperman
21510362431 Tem. 2022, 10:28
aylaxx -
14 Yılın Ardından Fotografhane Yeniden Yayında!
12 May. 2022, 11:23 miratcenk
087412 May. 2022, 11:23
miratcenk -
-
Vakıfbank Sürücü Belgesi Yenileme Ücreti Yatırma Ehliyet Yen
02 Nis. 2022, 23:27 prodersler
0110902 Nis. 2022, 23:27
prodersler -
Ziraat Bankası Ehliyet Yenileme Harcı Nasıl Yatırı
02 Nis. 2022, 23:25 prodersler
0122302 Nis. 2022, 23:26
prodersler -