ironearth
ironearth (üye)
İzmir / Amatör

Fujifilm Finepix S2950 Yardım!

Merhabalar, makineyi alalı yaklaşık 1 buçuk ay falan oldu. 1 buçuk aydır hep sizi takip ediyorum ve birçok şey öğrendim. Ancak makro çekimler sadece çiçek, böcek veya belirli nesneler etrafında çok iyi çekimler sağlıyor. Portrelerde flu çekim yapamıyorum, öğrenmem gereken ve öğrenmek istediğim çok şey var. Yardımcı olabilirseniz gerçekten çok sevinirim.

Tarih: 12 Şubat 2012, 11:11 - İp: 78.***.**9.203
burak33
burak33 (üye)
Ankara / Meraklı

Arka Planın flu çıkması için alan derinliğini iyi ayarlaman lazım. bunun içinde makinanın f değerini ( diyaframı ) olabildiğince açman gerekiyor. bu kit lenslerde genellikle 18mm'de f3.5 kadar açılabiliyor ama özellikle portre çekmek için f değeri 1.8' e kadar açılabilen lensler var bunlarla daha iyi sonuçlar alınabilir. mevcut lensinle bir dene

Tarih: 12 Şubat 2012, 11:27 - İp: 85.***.**6.163
ironearth
ironearth (üye)
İzmir / Amatör

Çok teşekkür ederim. Bir de bir sorum daha olacak. Gündüz flaşlı çekim yapmamın bir faydası olur mu netliğe?

Tarih: 12 Şubat 2012, 11:35 - İp: 78.***.**9.203
sayginates
sayginates (üye)
İzmir / Amatör

öncelikle makinen hayırlı olsun.bir kaç özelliğinin kötü olması dışında çok güzel bir makine.o kötü özelliklerden biri de diyafram ayarı. kısıtlı diyafram var ve istenilen flu ortamı yakalamak zor bunun en iyi yöntemi örneğin bir portre çekimi yaparken fotoğrafı uzaktan çek ve zoom ile yaklaş ve diyafram öncelikli mod(A) da çekim yap ve makro özelliğini aç(süper makro özelliğini değil.) istenilen flu ortamı yakalama şansın yüksek...İnş yardımcı olabilmişimdir...

Tarih: 12 Şubat 2012, 13:01 - İp: 95.***.**4.186
burak33
burak33 (üye)
Ankara / Meraklı

eğer ki gündüz çekimleriniz de ışık şiddeti iyiyse flash kullanımı fotoğrafı bozacaktır genelde de ışık iyi olur gerekmedikçe flash kullanmanızı önermem her zaman doğal ışık yapay ışıktan iyidir

Tarih: 12 Şubat 2012, 13:27 - İp: 85.***.**6.163
ironearth
ironearth (üye)
İzmir / Amatör

Gerçekten ne kadar çok işe yaradı anlatamam Emeğinize sağlık

Tarih: 12 Şubat 2012, 13:46 - İp: 78.***.**9.203
dgkntrmn
dgkntrmn (üye)
Muğla / Profesyonel Fotoğrafçı

Kullandığınız makinede portre çekiminde makro kullanarak flu çekim elde edemezsiniz. Sonuçta manüel bir makine değil. Bu yüzden arka planı flu portre fotoğraflar çekmek istiyorsanız modelden olabildiğince uzaklaşarak 18x zoomdan faydalanmalısınız. Zoom yaptıktan sonra modeli odaklayarak arka planın flu olmasını sağlayabilirsiniz. Bol fotoğraflı günler....

Tarih: 16 Şubat 2012, 15:51 - İp: 88.***.**7.28
darren
darren (üye)
İstanbul / Meraklı

İyi günler arkadaşım. Bende de aynı makineden var.
Bende şöyle bir fotoğraf çekmiştim. Belki işine yarar.

Exif:
Aperture: f11,0
ISO: 80 +- 0,00 EV
Shutter Speed: 1/60s
Program: S
Metering Mode: Multisegment
Flash: Not Fired White Balance: Auto
Zoom: 90,0 mm Real
Resolution: 2864x4288 FINE
Compression: 4,0:1
Macro Mode: Normal/OFF

Tarih: 17 Şubat 2012, 10:41 - İp: 88.***.**0.190
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

1. s2950 manuel bir makine.
2. alan derinligi odak uzaklıgıyla alakalıdır. odak uzaklıgı arttıkca alan derinligi azalır.
en geniş acıda arkası flu fotograf cekemezsiniz, zoom yaptıkca (odak uzaklıgını arttırdıkca) alan derinligini azaltma sansınız olur.
3. diyafram odak uzaklıgının yarattıgı alan derinligi etkisini kontrol etmek için bir aractır. heryerde net fotograflar istiyorsanız diyaframı arttırın aksi halde azaltın.
4. makinenizin sensoru bir dslr den 5-6 kat kucuk. bu nedenle uzerindeki lens de geniş acılı bir lens. geniş acılı lenslerde alan derinligini azaltmak zordur bu nedenle makinenizde istediginiz kadar duşuk bir alan derinligi alamazsınız. makineniz bir dslr-like oldugu için lens degiştirme sansınız da yok malesef.

olabildigince zoom yapın, diyaframı en düşük degerde tutun. bunun dısında hiçbir şey etkilemez.

Tarih: 17 Şubat 2012, 11:30 - İp: 78.***.**5.191
  • 1