Fotoğrafçılık Forumları
Flash Çekim Hızı
Arkadaşlar forumlarda sürekli flaslarla ilgili enstantane değerlerine bakıyorum 1/1000 1/1500 hatta 1/20000 değerleri ifade ediliyor. Bu değerler markaya göre değişirmi, ayarlanabilir bişeymidir , işin aslını bilen arkadaşlar varsa paylaşabilirlermi .
selamlar saygılar
DSLR makinaların normal şartlarda flash sync hızı genelde 1/125-1/250 gibi rakamlardır - ayrı bir sistemle 1/500 yapan bir makina da var ama o istisna .
Öte yandan kullanılan gelişmiş harici flashların güç ayarlarıyla ( 1/16 - 1/32 / 1/64 , 1/128 vs ) oynayarak ve arka arkaya çakmasını sağlayarak her makinada istenen her perde hızında ( 1/500 , 1/1000, 1/2000 vs ) çekim yapmak mümkün .
Bilinmesi gereken şu ki yüksek hız flash sync gerektiren durumlar fazla değil .
Mesela parlak gün ışığında hem çok düşük alan derinliği ( dolayısıyla çok açık diyafram - o da eşittir yüksek perde hızı ) istenmesi , hem de ışığın biçimsiz /ters olması sebebiyle dolgu flashı kullanmanız gerekmesi lazım .
Ya da ters fakat çok aydınlık bir ışıkta çok hızlı koşan bir atleti filan görüntülemeye çalışıyor olmanız lazım . Gündüz olduğu için 1/250 gibi bir hız atletin hareketini dondurmaya yetmeyebilir ( karanlık olduğunda sorun yok . Tek ışık kaynağı olan flash zaten görüntüyü tamamen dondurur - kısa bir aralıkta çaktığı için)
Anlayacağınız genelde profosyonellerin gereksinim duyacağı durumlar - bana 30 yıldır yüksek flash sync hızı gerekmedi
Fazlaca teknik konular - daha fazla detaya girmiyorum ama ilgi duyuyorsanız diyagramlarla da anlatımı var ( neden böyle olduğunu anlatan )... Gerekirse eklerim.
paperman zahmet olmazsa diyagramı gormek isterim
Teklifim sana değildi ama hadi öyle olsun Gaijin .. Oturdum çizdim senin için
Normal flash sync hızlarında görüntünün tamamı için bir kere flash patlarken , yüksek flash hızlarında perdenin kısmen açık olduğu durumlarda flash bir kaç defa çakarak bölük pörçük görüntülerin ayrı ayrı yeterli ışığı almasını sağlıyor .
Teşekkürler üstad verdiğiniz değerli bilgiler için.saygılar selamlar
bende teşekkur ederim
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
029613 Eki. 2024, 15:48