Fotoğrafçılık Forumları
Enstantane Ayarı
Selamlar arkadaşlar! Sizde bir konuda tavsiye almak istiyorum. Makinam canon 350d dslr. Fotoğrafçılığa yeni başladım ve öğrenme aşamasındayım. Sizlere çözemediğim bir konuyu aktarmak istiyorum:
Enstantane ayarını nasıl yapmalıyız? Yani örneğin düşük bir enstantane kullanıldığında görüntü çok parlak çıkıyor. Bunu engellemek için ne yapılmalı? bilinçli bulanık görüntüler oluşturmak için düşük enstantanelerde nelere dikkat edilmeli?
Şimdiden teşekkür ederim...
http://tinyurl.com/aarfa
ocaklı abimiz tafarından verilmiş bir link.
#_unknown_' tarafından 13.12.2006 18:41:40 tarihinde düzenlendi.
teşekkür ederim...
Oradaki bilgiler oldukça aydınlatıcı. Yalnız bazı ayrıntılara kafam takıldı.
Örneğin objeye esnetik bir bulanıklık vermek amacıyla enstanteneyi 1/250 değerine düşürdüğümde ISO değerini 100e kadar azaltmama rağmen fotoğraf rahatsız edecek kadar parlak çıkıyor. Bu sorun nasıl aşabilirim? neler yapmam gerekiyor acaba?
Diyaframı kısmayı deneyin. Veya enstantane öncelikli (Tv) modunda çekim yapın.
Diyaframı kısman zannediyorum bu sorunu kaldıracaktır. Ama objeye estetik bir bulanıklık derken neyi kastediyorsun?
Demek istediğim hareketli bir cisme verilen bulanıklık. Örneğin bir akşam vakti kızılayda farlarıyla gelip geçen arabaları biraz yüksekçe bir yerden çekerek bir ışık demetine dönüştürmek.(henüz denemedim ama aklımda şimdilik bu deneme var)
Bir de manuel çekimlerde en kaliteli görüntüyü sağlamak için ISO değerini hangi ortamlarda ne değerlerde kullanmalıyım. (makinemin ISO değerleri 100-1600 arasında)
Benim makinemde Canon eos400d
Birde benim denedigim gibi dene istersen....
Bak simdi cekicegin nesne uzaktaysa F ayarlarini azalt..
Yakinlik mesafen azaldikcada F ayarlarini yükselt..
Iso ayarlari 100 ila 200 gecmesin Enstanteyi ise 125
Bu olayi uzaktan yakindan sürekli deneyerek tekrarla makineni bu sekilde kendin tanimaya basliyacaksindir...
Sanirim Flas kullaniyorsun egerki flas kullaniyorsan flasin isik ayarlarinida düzeltmen lazim yani az kisman lazim..
Bilincli bulanik bir görüntü icinde Enstante ayarini oldugunca düsürmeye calis,bu senin neyi cekiceginede bagli..
Son birsey eklemek gerekirsede sürekli ayarlari mesafeye göre kendi gözünle kendi parmaginla deneyerek görmendir..
iyi bir cevaplama olmuş oradaki bilgiler de çok iyi saolun
diyafram obcektifin açıklık ayarı,
estantene objektifin açık kalma süresi
iso filmin ışık alma değeeri
bu üç unsur film çekimindeki en önemli ayarlardır.
eğer filminde fluuluk vermek istiyosan estantene yi düşürmen lazımki (obcektif açık kaldığı süredeki nesne hareketini hayalet gibi göstersin)
senin sorununa gelince, estanteneni düşür 15 sn-60 sn vs ama diyaframıda ona göre ayarla ışık önemli , ışıklı bir pozisyonsa diyaframıda düşür .bunları yaparken makinenin oynamaması gerek threpot kullan ve deklanşore bastıktan 3-5 sn sonra çekim moduna getir.
iyi çekimler
Teşekkür ederim Elvina. yarınki denememde söylediklerini göz önünde bulunduracağım
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Klima Soğuk Ayarı Nasıl Yapılır Klimayı Soğuğa Aya
12 Tem. 2022, 00:38 prodersler
0100112 Tem. 2022, 00:38
prodersler -
-
İki Bilgisayarı Uzaktan Bağlama Uzak Masaüstü Uygu
11 Kas. 2019, 11:59 prodersler
0153311 Kas. 2019, 11:59