okan212
okan212 (üye)
İstanbul / Amatör

Doğum Gününde Fotoğraf Çekmek Yardım

merhaba arkadaşlar

yakın bi arkadaşımın doğum günü var ve fotoğraf çekme görevi benim panasonic fz35 imle elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum kapalı kafe ortamı oalcağı için ışık az nasıl yapıcam ne yapıcam bilmiyorum biraz bilgi veririseniz çok mutlu olurum

Tarih: 8 Haziran 2010, 23:27 - İp: 85.***.**1.200
okan212
okan212 (üye)
İstanbul / Amatör

cevap verseydiniz şaşırırdım zaten neden bu sitede amatöre hiç önem verilmiyo ?

Tarih: 9 Haziran 2010, 12:06 - İp: 85.***.**6.68
mertozdemir
mertozdemir (üye)
Ankara / Amatör

karanlık ortamda fotoğraf çekerken öncelikle titreşimleri en aza indirmen gerekir bir yere dayanarak veya mümkünse küçük bir tripod ideal olabilir ama bu yöntem kullanışşız olur forumumuzda daha önce açılan bir bilgilendirme yazısı vardı yüksek iso değeri ile titreşim engelleme diye yüksek iso(asa) değeri bir nebze de olsa titreşim engelleme sistemi gibi etkiliyor. Flaş kullanımı ayrıca bir tercih olabilir benim aklıma gelen bunlar bir yanlışım varsa benden sonra başlığı gören arkadaşlar ilgilenecektir. Şİmdiden kolay gelsin.

Tarih: 9 Haziran 2010, 20:30 - İp: 78.***.**5.99
sinnux
sinnux (üye)
Bursa / Meraklı

Benim de kuzenimin doğumgünü var ama 1 yaşını dolduracağından flaş kullanamam. SX20 makinem var. IS açsam da 0,6 saniye gibi bir sürede herkes kıpırdamadan duramaz . Yüksek ISO yapsam kumlanma fazla olur. Ama başka çare yok.

Tarih: 10 Haziran 2010, 11:55 - İp: 78.***.**6.58
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Sinnux bulunduğun ortamdaki tüm aydınlatma araçlarını açıp mümkün olduğunca ortamın aydınlanmasını sağlamaya çalış belki bir nebze faydası olur.

okan212 şaşırma diye sana cevap vermiyorum.

Tarih: 12 Haziran 2010, 11:39 - İp: 85.***.**3.114
okan212
okan212 (üye)
İstanbul / Amatör

hata beni şaşırtmadığın için teşekkürler

zaman ayırıp yazan arkadaş allahrazı olsun

Tarih: 13 Haziran 2010, 01:36 - İp: 85.***.**9.115
  • 1