Fotoğrafçılık Forumları
Diyafram Ve Enstantene Öncelikli...
Diyafram ve Enstantene Öncelikli çekimler hangi fotoğraflar için neden kullanılmalıdır?Bilgi paylaştıkça güzeldir
http://forum.netfotograf.com/photo_technics.asp?msg_id=30883
#ocaklilar' tarafından 24.06.2008 22:06:34 tarihinde düzenlendi.
Cüneyt Bey, teşekkürler.
Tam bu bildiğim konu derken, üzerinde durmadığım bir ayrıntıyı farkediyorum yazılarınızda. Sağolun.
Cüneyt Bey
verdiğiniz bilgiler için teşekkürler .
Canon 40 D kullanmaya yeni başladım 17-50mm Tamron ile..M modunda deneme yanılma prensibiyle güneşli havada iso 100-200 aralığında kullandım.Pozlama telafisi diyağramı var hem vizörde hem monochrome ekranda.Burada diyelim ben diyaframı en büyük değre f/2,8 e getirdim.Shutter en son çekimdeki hızda kaldıgından pozlama telafisi diyagramında sapma oluyor +2 ye veya -2 ye giden.O a yakın shutter değeri seçtiğimde diyagramı ortalıyorum O a getirebiliyorum.Benim dünkü çekimde gözlemlediğim diyaframı fazla açtığımda beyaz patlaması yaşadım güneşli hava olması sebebiyle.Bildiğiniz gibi Tamron her aralıkta 2.8 açıklığı sağlıyor bunu avantaja çevirmek istedim ama yanıldım.Ortalama f/4 gibi iyi çekimler elde ettim.Bir de şu var iso auto konumunda iken çektiğim fotoğraflara güneşli havada bile iso 400 atıp noise oluşmasına yol açıyor bu da diğer ilginç gözlemim.
Peki M modda enstantene ve diyaframld pozlama telafisinde neye dikkat etmek lazım?
Neden M modunda bu kadar ısrarcısınız?
Cüneyt Bey,
M modunda ısrarımın sebebi seçimleri makineye bırakmamak ve makineme tam anlamıyla hakim olmak.Bu bir anda olabilecek bir şey değil tabii farkındayım.
Yapmayın lütfen. Makineye hakim olanlar M modunu mu kullanırlar? Başka bir deyişle, P, A, S modlarını kullananlar, makineye hakim olamadıkları için mi bu modları kullanırlar?
İlk mesajımda, bu çekim modlarının ne zaman ve hangi amaçlar için kullanılacaklarını yazdım, o yazıda makineye hakimiyet konusu hiç geçmedi dikkat ettiyseniz.
Neyse, zamanla oturur bazı konular.
Bu arada, ilk mesajımın yarısından sonrası yine uçmuş, nasıl siliniyorsa artık, hep de benim mesajıma rastlıyor. Yine tamamlıyorum.
#ocaklilar' tarafından 23.06.2008 23:27:56 tarihinde düzenlendi.
Yine uçmuş, en iyisi ilk mesajın linkini vermekti, öyle yaptım.
#ocaklilar' tarafından 24.06.2008 22:08:22 tarihinde düzenlendi.
Tabiiki duruma göre çekim modu seçmek sanırım en uygun olanı.Yoksa makineye hakim olanlar M modu kullanır diye bir genelleme yanlış olur.
Her ne kadar temel fotoğrafçılık konusunda teorik bilgiye sahip olsam da DSLR'de yeni olduğum için makineye alışma sürecindeyim.
Bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Tokina 100mm 2. 8 Diyafram Neden Kullanamıyorum
28 Oca. 2018, 01:09 centipede
6326528 Oca. 2018, 22:57
centipede -
Nikon 50mm F1. 8 Af Nikkor D Lens Diyafram
17 Şub. 2017, 18:53 lfkaya
2240517 Şub. 2017, 19:51
lfkaya -