Fotoğrafçılık Forumları
Diyafram Perde Hızı İso Ayarları
4 gün önce yeni bir makine aldım d5000
özellikleri iyi bilmediğim hep autoda çekiyorum
heryerde okumama rağmen diyafram ayarlarını iso ayarlarını hala yapamıyorum nerde nasıl çekeceğimi bilmiyorum
yardımcı olursanız sevinirim
nerde nasıl çekeceğiniz nasıl bir fotoğraf istediğinize bağlı. karanlık bir fotoğrafmı aydınlıkmı, hareket hissi vermek istiyormusunuz yada nasıl vermek istiyorsunuz, arka planı konudan soyutlamakmı istiyorsunuz... sınırsız farklı fotoğraf var sonuçta. bir amatör olarak tavsiyem makinanızı enstantane öncelikli (S) yada diyafram öncelikli (A) modlarında kullanmanız... Bu modlarda makina enstantene yada diyafram değerinden birini(seçtiğiniz moda göre) sizin atadığınız şekilde alıp, diğerini kendisi pazometre yardımıyla otomatik olarak atar. manuel kullanmak hem zor hemde yoğun teknik bilgi gerektirir. amatörler gördüğüm kadarıyla çok kullanmıyorlar, ha uygun bir koşul yakalar diyaframa karşılık enstanteneyi siz atamak isterseniz o ayrı bir durum. iso ayarınıda karanlık bir yerdeyseniz 400de aydınlıkta iseniz 100-200de tutmanız..
çekim teknikleri kısmında biraz dolaşırsanız nasıl fotoğraflar için nasıl ayarlar gerekli konusunda da epey fikir edinebilirsiniz..
saygılar
Teşekkür ederim
"iso-diyafram-perde hızı" üçünün arasındaki ilişkiyi kavrayabilmen için forumda üstadların paylaştığı 2 link vereyim sana.Mutlaka yardımı dokunacaktır.Basit birer simülatör bunlar
http://www.fotoarabesk.com/sanal_foto/index.html
http://www.dryreading.com/camera/
#goksel.nejat' tarafından 24.11.2010 20:16:37 tarihinde düzenlendi.
Teşekkür ederim gerçekten yararı oldu
Rica ederim ne demek."Bilgi paylaşıldıkça güzeldir."
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
081428 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
Turknet Nasıl İnternet Hızı İyimi Müşteri
25 Mar. 2020, 15:12 prodersler
0141225 Mar. 2020, 15:13