Fotoğrafçılık Forumları
Devamlı Aparture Priority Kullanma
arkadaşlar ilk günlerden beri nedense huy oldu birde galiba basitime geliyor makineyi devamlı aparture priority kullanıyorum. acaba bu benim gelişmemi engellermi birde en iyisi manuel midir yoksa buda geçerli ve iyi bir çekim modumudur
Pardon o zaman. Ben gereksiz yere üstüme alınmışım.
Yarı otomatik modlarda (a,s) makinenin istediğim poz değerlerini (dolayısıyla efekti) veremediği durumlarda kullanıyorum ve üreticilerin bu modu sadece elinizdeki gibi lense sahip olanların kullanması için koyduklarını sanmıyorum. Ayrıca konuyu açan arkadaş için önemli olan manuel modu nerede kullanacağı değil hatasız pozlama yapabilmek. Bu yeteneği de kazanabilmek için arada sırada manuel modda çekim yapmaktan daha iyi pratik olamaz diye düşünüyorum
#najdorf' tarafından 27.06.2011 23:01:25 tarihinde düzenlendi.
Ben o durumlarda pozlama telafisi tuşunu kullanıyorum. Hatasız pozlama yapabilme yeteneğine sadece Lubitelimi kullanırken ihtiyaç duyuyorum. O da güneşli f:16 kuralından yola çıkarak atmasyon bir tahmine dayanıyor. Ne kadar yetenek olarak adlandırılabilirse artık.
Haklısınız genellikle pozlama telafisini kullanmak daha pratik. Ama bir de şu var. Manuel modu bazen de makinenin ölçüm sistemine güvenmediğimiz durumlarda kullanıyoruz. Yarı otomatik modda pozlama telefisiyle ayar yapmak da aşağı yukarı aynı kapıya çıkmıyor mu?
arkadaşlar yabancı kaynaklardan okuduğuma göre aparture priority baya beğeniliyor. bulb modu ve bazı özel ( insanları flulaştırmak, havai fişekleri parlatmak vs ) gibi ayarlar için M modu öneriliyor. birde bu M modu zaten pro. insanlar için, ben başlarda olduğuma göre bana göre değil... birde zaten bu üçüde exposure ayarlamak için yani makinaya giren ışığı ayarlamak için gerisi white balance ve komposizyon, ara güler abimiz ne demiş, en pahalı makina en iyi fotoğrafı çekseydi, en pahalı daktilo sahibide en iyi romanı yazardı... yani demem o ki bütün ayarlar ışığı kontrol etmek için galiba gerisi komposizyon ve his meselesi,, sonuç olarak bütün modlar gayet mantklı, lens seçimi ve hisler çok daha önemli...
- 1
- 2