mtuna
mtuna (üye)
Konya / Amatör

D80 Çekim Ayarları Önerileriniz

Merhaba arkadaşlar
1 hafta önce ilk slr makinam olan D80 ni aldım. 18-70 mm lens kullanıyorum.
1 haftadır makinayı elimden düşürmüyorum ne görüyorsam çekmeye çalışıyorum. İnternetten birçok döküman indiriyorum, sitemizden bilgiler edinmeye çalışıyorum. Reklam sektörünün içinde olduğum için birçok terim ve tekniği az çok biliyorum.
Özellikle gece çekimlerinde birçok modda ve ayarda denememe rağmen randıman alamadım, sürekli ışık kaymalarıyla karşılaşıyorum. Gündüz çekimlerinde de tam randıman aldığım söylenemez. İlk önce makinayı dış mekanda iyice çözüp ondan sonra stüdyo çekimlerindeki teknikleri öğrenme niyetindeyim.
Genelde a modunda diyafram ayarını kendim ayarlayarak çekimler yapıyorum ama bir türlü istediğim renkler ve netlik oluşmuyor. Bu pazar tripotla doğada bir nesneye odaklanıp değişik ayarlarda ve modlarda yaklaşık 40-50 çekim yaptım ama yinede hiçbiri beni tatmin etmedi.
Bu tatminsizlik çok hızlı gitmemden ve çok hevesli olmamdan mı kaynaklanıyor yoksa elimdeki makina ve lens isteklerimi karşılayamıyor mu ?
İlk olarak hangi modlarda çekim yapmalıyım ve ne tür çekimlere yönelmeliyim?
önerileriniz bekliyorum, teşekkürler

Tarih: 31 Mayıs 2010, 10:55 - İp: 88.***.**4.222
cucevatoz
cucevatoz (üye)
İçel / Amatör

Ben de d80 aldım aynı problemi ben de yaşıyorum
Özellikle paperman ve diğer arkadaşlara da teşekkür ederim

Tarih: 13 Mayıs 2012, 00:04 - İp: 78.***.**7.234
ciem
ciem (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

arkadaş D80'de VR özelliği yok. yani Titreşim önleme. O yüzden aşırı dikkatli olacaksın el sallantısı konusunda.Bende şuan D80 kullanıyorum
ama gündüz çekimi güzel olmasına rağmen gece çekimlerinde zorlanıyorum.Konyadasın galiba. fotoğraflardan öyle anladım.

Tarih: 17 Mayıs 2012, 14:24 - İp: 95.***.**5.132
xyzarc
xyzarc (üye)
Ankara / Amatör

Sayın Paperman,

"Aganın söylediğinin üstüne laf söylenmez" biliyorum ama hani arkadaşımızın sorduğu ; obje net, ışıklar kayık" tanımlaması, ön perde (flaş modu) ayarıyla (flaş çakacak ancak perde açık kalmaya devam edecek) yapılmıyormuydu??

Tarih: 29 Mayıs 2012, 19:04 - İp: 212.***.**9.58
cucevatoz
cucevatoz (üye)
İçel / Amatör

Sayın üstadlar ben de fotolarımın yorumlanmasını eksiklerimin söylenmesini istiyorum. 10.5mm fisheye ile çekildi
Gece çekimi Diyafram öncelikli f5 4sn iso160
http://imageshack.us/photo/my-images/254/dsc8474.jpg/

Tarih: 7 Haziran 2012, 22:35 - İp: 85.***.**1.53