efertem
efertem (üye)
İstanbul / Amatör

Çekim Sonrası Ne Yapmalıyım

Arkadaşlar çoook uzun yıllardır fotoğraf çekiyorum. Ancak dijitale geçeli birkaç hafta oldu. Lütfen bana bir yardım, çaresiz kaldım: Fotoğrafı raw çekip temel işlemleri (ev, wb gibi) yapıyorum. Daha sonra olmazsa olmaz denen bir işlem var mı? PS'te hangi temel işlemlerden geçirmeliyim? Yani kastım yaratıcılık vs değil. Yani şunu yapmazsan olmaz dediğiniz birşey var mı? Lütfen bana yardım edin. Fotoğraftan soğumaya başladım. Kimisi unsharp mask olmazsa olmaz diyor, bir sürü değerler dolaşıyor ortalıkta. Hele ki PC ekranı ile neyi ne kadar düzgün yapabiliriiz ki? Yani müthiş kalibre edilmiş bir mac mi alacağım? Bu işin tüyosu nedir?

Tarih: 26 Ekim 2008, 00:35 - İp: 88.***.**1.96
kacar1
kacar1 (üye)
Kocaeli / Amatör

naçizane tavsiyem beyaz ayarı , poz telafisi, kontras ve crop'tan başka bir şey yapmaman.

Tarih: 26 Ekim 2008, 12:23 - İp: 85.***.**3.63
efertem
efertem (üye)
İstanbul / Amatör

İyi de tüm bunları çekim anında da yapabilirsin.

Tarih: 26 Ekim 2008, 12:33 - İp: 88.***.**1.96
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Raw çekiyorsan PS de açıp genel(beyaz ayarı, pozlama vb.) jpeg e çevirin.
Daha sonra çevirdiğiniz jpeg fotoğrafı UnSharpMask uygulayın(bunu sadece keskinlik istediğiniz fotoğraflarda uygulayın. Soft foto istiyorsanız zaten raw dönüştürülmüş foto soft olur USM gerek yoktur.) bunun haricinde portre fotoğraflarına rötüş yapıp yapmamak tamamen size kalmış. Kolay gelsin.

Tarih: 26 Ekim 2008, 16:37 - İp: 88.***.**3.162
efertem
efertem (üye)
İstanbul / Amatör

Teşekkürler. Peki SB'ye çevirirken bir öneriniz var mı? Hani filmden baskılardaki kontrastı yakalamak açısından.

Tarih: 27 Ekim 2008, 15:53 - İp: 85.***.**3.196
  • 1