network_foto
network_foto (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Bu Fotoğrafı Çekmek Kolay Mıdır?

Merhaba Sayın Profesyoneller,
Aşağıdaki gibi bir resim çekebilmem için sadece "f" değerini düşürüp "S" süresini arttırmam yeterli olur mu? Ya da ne yapabilirim? Yardım ederseniz çok sevinirim. Makinem SONY-Dsc H9

#fotohack' tarafından 26.03.2008 21:03:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 26 Mart 2008, 20:57 - İp: 88.***.**8.180
hata
hata (üye)
Ankara / Meraklı

Ben sadece şunu söyleyim 30 - 60 saniye aralığında adam fotoya girip çıksa bile hale bırakmıyor, bu kadar uzun pozlamalarda 1 - 2 saniyelik hareketler fotoya yansımıyor.. Hale bırakması için kaplumbağa hızında hareket etmesi gerekiyor.

Tarih: 28 Mart 2008, 11:29 - İp: 85.***.**5.165
birkan
birkan (üye)
İzmir / Reklam Fotoğrafçısı

sevgili arkadaşlar.. fotoğrafta herhangi bir izin kalması tamamen enstantane/ışık miktarı/hareketin hızı oranındaki dengeye göre oldukça değişkendir.. bu konuda teknik bilgileri araştırabilir ya da kısaca deneme yanılma yapabilirsiniz..

Tarih: 28 Mart 2008, 11:51 - İp: 88.***.**9.10
adul
adul (üye)
Muğla / Özel Gün Fotoğrafçısı

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=28357

2005 te çekmiş olduğum fotoğraf...

Tarih: 30 Mart 2008, 12:27 - İp: 85.***.**9.94
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

böyle bir resmi paylaştığın için ve bizimde aklımıza soktuğun için özellikle teşekkür ederim fotohack gerçekten mükemmel bir kompozisyon.... uygun bir ortamda bu teknik üzerinde bende çalışıcam

Tarih: 23 Nisan 2008, 20:18 - İp: 81.***.**8.42
_pesimist_
_pesimist_ (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba bende amatör bi kullanıcıyım ama sanırım yardımcı olabilirim.bu fotoğrafları üst üste çekimle yapabiliosunuz yaklaşık 20 kare olması lazım (bnm makinamda böyle Canon powershot S5 IS). daha sonra makinamın yanında verdikleri bi program cd yle bu resimleri birleştiriosunuz.Hiç denemedim fakat kullanma kulavuzunda okumuştum.Benm makinamın menüsü Türkçe olduğundan yapıştırma modu diye geçiyor(ve ikitane ekran resmi üstüste şeklinde ifade ediliyor simgesel olarak) sizinkindede vardır belki makinanızın klavunuzu okursanız çok daha net bilgi verir.Bi photoshop kullanıcı olarak ta şunu söyleyebilirim tripod kullanırak ve aynı kadrajda çekilirse çok rahat uygulanabilir.Hiç bir çekim moduna gerek kalmadan.

Tarih: 24 Nisan 2008, 00:21 - İp: 78.***.**6.185
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

Ben bir deneme yaptım... sizin yorumunuza kalmış olmuşmudur bilemiyorum ama yaptıklarımı anlatayım...

SONY DSLR-A100
18-70mm Standart obj.
ISO: 100
S : perde hızı oncelıklı moda alarak sureyı 30" yaptım

Makineyı masa uzerıne koyarak karsısına sıgara paketını ve cıkolatayı koydum cekıme bastıktan 2-3 sanıye sonra elımde kadraja gırdı ama hızlı bır sekılde paketı tutarak cektım ... sanırım bu ıslemı cok hızlı yaptıgım ıcın ne elım nede cıkolata paketını kadrajdan cıkartırken kayma yada sıluet olmadı.... aynı mantıgı bu resme uygularsak benım tahmınım sanırım adamla kadın aynı anda trıpotla sabıtlenmıs makınede resımlerı cekılmıs cekımden 3-4 sanıye sonra adam hızlı bır sekılde kadrajdan cıkartmıs kendısını bu goruntu olusmus ... bilmem sız ne dersınız ? bu yontemle yaptıgım resım asagıdadır..

#Chiris' tarafından 24.04.2008 00:54:04 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 24 Nisan 2008, 00:46 - İp: 81.***.**8.42
_pesimist_
_pesimist_ (üye)
İstanbul / Amatör

Iso=80
Perde hızı=15"

kesinlikle katılıorum denedim bende aynı sonucu elde ettim

Tarih: 24 Nisan 2008, 01:36 - İp: 78.***.**6.185
network_foto
network_foto (üye)

BEN DE BAŞARDIMM!!!
Arkadaşlar hepinize teker teker teşekkür ederim.
Benzeri bir fotoğrafı çekmeyi ben de başardım.
İşte çalışmam

Tarih: 24 Nisan 2008, 19:45 - İp: 88.***.**7.22
chiris
chiris (üye)
İstanbul / Amatör

Tebrikler.. güzel olmuş şimdi iki hatta ilk resimide koyup karşılaştırınca bu tarz bir çekim yaparken sanırım en iyi etkiyi siyah beyazla alırız daha anlamlı olucaktır ... yada senın beyaz fon üzerine kırmızı bardaktaki gibi benimkine nazaran daha baskın olduğundan bardak flu olmasına rağmen daha belirkin .. bilmiyorum siz ne düşünürsünüz bu açıdan

Tarih: 24 Nisan 2008, 21:42 - İp: 81.***.**8.42
network_foto
network_foto (üye)

Haklısınız. Sanırım bu tarz çekimlerde siyah beyaz format kullanmak ve renklerde yüksek karşıtlık kullanmak daha kaliteli sonuçlar verebilir.

Tarih: 25 Nisan 2008, 21:51 - İp: 88.***.**7.22