Fotoğrafçılık Forumları
Beyaz Ayarı
fotoğrafalrım kırmızı gelio die konu açmıştım sağolsun arkdaşlar yardımcı oldu ve bayaz ayarından dediler kendim uğraşıyorum bu ayarı bi türlü yapamadım kullanma kılavuzundad böle bişeye az yer ayırmış bilen arkadaşlardan yardım istiorum makinam nikon D70 yardımcı olursanı çok sevinirim arkadaşlar çünkü ben bu sorun la uzun süredir uğraşıyorum ama malesef hala çözemedim ilgi gösteren veya göstermeyen yardım cı olan veya olmayan bütün arkadaşlara şimdiden tşk ederim sağolun
wb white mnusunu acın..objektifin onune beyaz bir kagıt koyun..
gordugunuz degere en yakın goruntu veren ayara getirin..o ısık ortamında en iyi beyaz ayarı budur..
baska ısık sartlarında degişir..
slm bende beyaz ışık ayarı nı yaptım ama bir türlü iyi netice alamadım bu konuda detaylı bilgileriniz varsa alabilirmiyim. [email protected] ebru
makinam d100 ama iyi bir makina lamak istiyum ne tavsiye edersiniz
Merhaba kns ;
Ayarla ilgili paylaşacağım bazı bilgiler. sana ve dileyenlere yardımcı olabilir diye düşündüm biraz da detaylı anlatmaya çalıştım.
White balance olayını çözmek için, önce renkleri ve renk sıcaklıklarını anlamak lazım. Örneğin; ihtiyacımız olan beyaz bir kağıdı,sabah öğlen akşam, bulutlu havada, çok güneşli yada ışıklı diyebileceğimiz ortamlarda baktığımızda farklı tonlara büründüğünü görürüz. Biz onun beyaz olduğunu biliriz ama ortamdaki ışık kaynağının ona kattığı extra bir renk değeri vardır.klorasanlı yada tungstang dediğimiz sarı ampullerde yapılan çekimlerde ışık hep farklıdır. bahsi geçen "ışık kaynağı farklılıkları" objelerin gerçek renklerini hayli değiştirir. Bunun içi White balance alırken makineye "ortamdaki renk sıcaklığını" tanıtmak gerekir. otomatik WB yi tavsiye etmiyorum, çünkü ortam-ışık-renk 3lemesini yalayıp yuttuktan sonra manuel şekilde denge kurma işlemini kendimiz üstlenirsek bunun daha iyi renk tonlarını vereceğini iddia ediyorum. Çünkü, makinenin aldığı WB ayarı ortamdaki beyaz odaklı nesneyi doğru algılayamayabilir.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
081628 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
Klima Soğuk Ayarı Nasıl Yapılır Klimayı Soğuğa Aya
12 Tem. 2022, 00:38 prodersler
098512 Tem. 2022, 00:38
prodersler -
-
Fotograf Kağıtında Baskıda Beyazın Sarı Renk Çıkaması ?
05 Haz. 2021, 16:11 hakansuna
1189907 Haz. 2021, 13:20
mavi1976 -
Siyah Beyaz Fotoğraflar Renklendirme
24 May. 2021, 21:28 selcuksoy
0145524 May. 2021, 21:28
selcuksoy -
İki Bilgisayarı Uzaktan Bağlama Uzak Masaüstü Uygu
11 Kas. 2019, 11:59 prodersler
0152411 Kas. 2019, 11:59
prodersler -