Fotoğrafçılık Forumları
Ankarada Fotoğraf İçin Uygun Yerler ?
Mrb. Ankarada Açık hava portre çekimleri için yıkık, dökük, harabe, veya bol yeşillikli insanın yanında obje niteliği taşıyacak nesneler olan mekanlar varmı ?
kale
Üye durumunuz amatör yazıyor. Ve bu sekilde soru soruyorsanız uzun sure amatör olarak kalırsınız...
Size burda yazılan yerler olur muhakkak ama yazılan yerlerde yüzlerce hatta binlerce belkide milyon kere fotograf cekilmiştir. Fotograf işinde kendinizi ilerletmek ve yaratıcılıgınızı geliştirmek icin makinanızı cantaya atıp gezmeye gideceksiniz. Yeni yerler yeni kadrajlar ureteceksiniz ki bu iş size zevk versin.
yoksa parayı verip makinayı elinize alıp bide nerde fotograf cekeyim diye onu da bize soruyosanız maalesef gelişime cok kapalısınız demektir...
Bence burda birilerinin suraya git buraya git demesinden ziyade makinayı alıp kafanıza gore dısarı cıkın ve yurumeye baslayın. Kendinizi özgür hissedeceksiniz. Bu hissi yaşamanız yaratıcılıgınız geliştirecektir. Ve bu iş size zevk verecektir.
Örneğin ben kimsenin suraya git cek demesine gore gidip dedigi yerde fotograf cekmeyi sevmem. Sunu da ekliyim. Portre fotografı icin bazen hic ummayacagınız bi yer size cok guzel kadrajlar cıkartabilir.
İyi cekimler...
astamiga
cok guzel bir noktaya parmak basmıs,hak vermemek elde degil.
Yazının diğer yerlerine katılmakla birlikte bir nokta dikkatimi çekti.
"Üye durumunuz amatör yazıyor. Ve bu sekilde soru soruyorsanız uzun sure amatör olarak kalırsınız..."
Burada bir kavram zaafiyeti olduğu anlaşılıyor. “Amatör” kısaca, bu işi keyif için, sevdiği için yapandır. “Profesyonel “ ise bu işi, “iş” olarak icra eden, daha açık söylemek gerekirse bu işten para kazanandır. Bir işin profesyoneli olmak için, bu amaca yönelik sistemli bir eğitiminiz olmalı.
Eğer, ben kendimi geliştireyim, amaörlükten kurtulup profesynel olayım gibi bir kaygınız var ise böyle bir basamaklama (amatör>profesyonel>ordinaryüs profesyonel>gibi gibi gibi) fotoğrafçılıkta, en azından bu platformda (NF) bu pek mümkün gözükmüyor.
Fotoğrafçılıkta
Sitede profesyonel fatoğrafçılar da vardır. Amatörler de. Profilde gözüken durumu da değiştirmek çok basit. O, site tarafından sizin gelişim/fotoğraf bilginize göre verilen bir rütbe değil. Kendinizi tanımlayışınızıdr. (Bakınız sn. ocaklilar, sn. paperman, sn. orh.turhan, … üyelerin profilleri)
Fotoğrafçılığa uzun yıllarınızı verin, çok iyi bir bilgi birikimiz olsun (hatta bir profesyonelden daha iyi bir bilgi birikimine sahip olun), bu işi profesyonel olarak icra etmedikçe profesyonel değilsinizdir. Ancak “iyi bir amatör” olursunuz. Çok biliyorum, ben profesyonel oldum diyemezsiniz.
Hasılı kelam, kavramlara dikkat edelim.
Üye durumunuz amatör yazıyor. Ve bu sekilde soru soruyorsanız uzun sure amatör olarak kalırsınız...Üye durumunuz amatör yazıyor. Ve bu sekilde soru soruyorsanız uzun sure amatör olarak kalırsınız..
Uye durumuyla ilgili yazdıgım sey ornekleme acısındandı.
Aslında forumlarda kullanılan bu tip acıklama kısımları uyenin mesaj sayısıyla degisiyor.
amatör profesyonel ilişkisine gelince;
bu benim degerlendirmemdi
oylesine zevk icin fotograf cekenin yaptıgı iş hobi,
ciddi olarak bu ise yeni baslayanlar amatör,
Zamanla tecrube edinmis ileri derecede teknik bilgiyede sahip olan kişi profesyonel seklinde degerlendiririm.
Bahsettigim konular anlattıklarınızla pek ilgili degildi aslında.
#astamiga' tarafından 06.12.2010 16:57:34 tarihinde düzenlendi.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
021013 Eki. 2024, 15:48
prodersler -
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone
08 Eki. 2024, 22:19 prodersler
016908 Eki. 2024, 22:20
prodersler -
Arayanın Fotoğrafını Gösterme Tam Ekran Yapma İphone