Fotoğrafçılık Forumları
Fikir
arkadaşlar ilçe merkezi nufusu 3500 kişilik yakın köyleriyle beraber 5500 nufus var buraya iyi bir stüdyo ve dijital baskı makinesi minilab değer mi
nüfustan ziyade gelecek iş önemli. iş gelir diyorsanız yatırım amaçlı alınabilir.
Biraz zor iş düşer derim ama oranın gelir düzeyi önemli, gelir düzeyi yüksekmi iyi bilme gerekir...
normalde büyük baskılar dışaıya labaratuvarlara yaptırılır. tek dezavantajı siparişin birkaç günde gelmesidir. bunun dışında çoğu zaman %99 karlıdır. her işi kendi bünyenizde yapmaya kalkışmak hemde gelecek işin makinanın masrafını hemen kurtarabilecek mi diye bilmeden.. bu risktir. ama ben çevredeki esnaflara bir nevi labaratuvar hizmeti veririm ve işde gelir makinanın masrafını sıkılmadan çıkartırım diyorsanız hiç durmayın hemen alın. tersi durumda zaten zarar edersiniz.
çevrenizde labaratuvar yoksa zaten kuzu kuzu almak zorundasınız. en azından temiz bir ikinci el alırsanız en azından ağır pahalı masraftan bir nebzede olsa kurtulmuş olursunuz.
arkadaşlar zaten elimde hiç borcu olmayan digital minilab ım var ama turistik bi yerdeyim sezonumuz 4 ay bulunduğum yerin 5 km uzağında ilçe ve köyleri var.gelir düzeyi iyi bir ilçe tapu dairesi banka belediye noter gibi kurumlar mevcut 8 makinamın yatacağına orada çalıştırmayı düşünüyorum hiç fotoğrafçı yok
aten hali hazırda denizliye bağlı kırmızı su tesislerinde 120 gün aralıksız çalıştırıyorum ama yılın geri kalan günleri ilaçları boşaltıp kasım ayından mayıs ayına kadar boş yatıyo makina .bize yatan aylarda 5 km uzaklıktaki ilçeyi ve yakın köylerini değerlendirmek istiyorum.ilçe merkezine iyi bir stüdyo ve normal bir fotoğrafçı dükkanı açıp makinayı yatırmak istemiyorum.inşallah olur heralde
,
parayı boşa harcama olmaz
Ben de diğer arkadaşlar gibi nüfustan çok gelecek işe bak derim; fakat 5000 kişilik bir nüfustan da ne kadar iş çıkar bileemem.benim düşüncem minilab alma çünkü değeceğini düşünmüyorum.Çzel işlerini başka yerde baskıya ver onun dışındakileri termal ile hallet
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Lens Hakkında Fikirlerinizi Ve Tavsiyeleriniz Pls
15 Ağu. 2017, 00:43 subzeroo
1452715 Ağu. 2017, 07:55
ercan43 -
-
Lütfen Biraz Fikir Alışverişi Yapalım. Yeni Stdüyo
04 Ara. 2015, 18:34 medyadelisi
11309711 Ara. 2015, 09:27
kesim00 -