Fotoğrafçılık Forumları
Zenit Tamiri İle İlgili Birkaç Soru
Merhabalar,
Şu an elimde iki adet Zenit-11 bulunmakta. İkisi de arızalı durumda. Bunları bir ustaya tamir ettirmek yerine kendim tamir etmeyi "denemek" istiyorum. Arızaları şöyle:
İlk Zenit:
Film sarma kolu beklanşöre basılı tutmadıkça dönmüyor. Ayrıca sarıp bastıktan sonra da perdeyi hareket ettirmiyor. Perdeyi elimle kaldırdığımda, tekrar aşağıya atmıyor havada kalıyor.
İkinci Zenit:
Film sarma kolu çalışıyor, ancak deklanşöre bastığımda perdeyi hareket ettirmiyor. Perdeyi elimle kaldırdığımda otomatik olarak inik konuma geri geliyor.
Açıkçası bana ikinci Zenit daha kurtarılabilir gibi geliyor. Sizce ikinci makinenin ne gibi bir sorunu vardır? Tamirinde ne gibi bir yol izlenebilir?
Her ikisinin de pozometreyi çalıştıran pil yok.
Hayyam pasajı, alt kat Nazif usta. Uygun fiyata yapacaktır.
sorunu buradan anlatılanları okuyarak cozebilecek olsanız zaten suana kadar cozmus olurdunuz.
kimsede buradan su vidayı sık bunu gevset surayı ayarla diyerek tamir tarifi yapamaz malesef. boyle birsey mumkun degil.
glorfindelin dedigi gibi bir ustaya goturup uygun bir ucrete tamir ettirmeyi dene.
ikisinide tamir ettirip birini satarak, tamir parasınıda cıkarabilirsin.
hiç uğraşma,arasıra kurcala,çok eğlencelidir.(ben söktüğüm hiçbir makinayı daha toplayamadım).bitpazarından çalışır durumda olanları 30-40 lira zaten.
Başkasına tamir ettirmekten ziyade, kendim tamir etmeyi denemek istediğim için bu başlığı açtım. Ancak en olmadı, dediğiniz gibi ikisini de tamir ettirip, satıp tamir parasını çıkartabilirim.
Yine de, belki tekrar toplayamasam da açıp denemek istiyorum.
ben 17 yasındayken evde buldugum zenıtı acıp tamir edip toplamıştım sonra uzun yıllar kullandım sorunsuz.
hatırladıgım kadarıyla tank gibi bir govde, karmasık bir yapısı vardı.
el becerisiyle alakalı biraz.
-----------
kendiniz yapmak istiyorsanız tek yol kurcalamak, gercekten buradan kimse anlatamaz sunu soyle bunu boyle yapın diye.
ikinci yolda ikisini tamir ettirip birini satmak, gittigidiyorda vs. 50-60 lira fiyat biciyorlar,satılırmı bilinmez tabi
Arkadaşlar, yorumlarınız için teşekkür ederim.
Fazla merak iyi değilmiş.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Universal Şarj Aletleri İle Bataryalar Şarj Edilebilir Mi?
17 Eki. 2024, 23:54 bilgeakcay
129518 Eki. 2024, 22:57
mete007 -
Mhrs İle Randevu Nasıl Onaylanır
08 Eyl. 2024, 15:45 prodersler
020508 Eyl. 2024, 15:45
prodersler -
İzmirde Fotoğraf Makinası Tamiri
04 Ağu. 2008, 21:03 tanyeri
112747211 Ağu. 2024, 16:36
medicuscurat -
-