ozguratalay
ozguratalay (üye)
Bursa / Meraklı

Zenit Et

Evet abiler;
Bugün bursada gizay fotoğraftan zenit et aldım.Mümin abi anlattı ancak heyecandan hiçbiri akılda kalmadı.Şimdi öğrenmek istediğim bazı şeyler var.Bunları bana anlatabilecek varmı ?Burdan yada messenger yoluyla 10 dk brifing verseniz anlarım.
Teşekkür ederim

Tarih: 15 Aralık 2010, 16:17 - İp: 78.***.**1.219
yevgenionegin2
yevgenionegin2 (üye)
İstanbul / Amatör

İyi günler

Fotoğraf sitelerini inceledikçe insanların fotoğraftan anlamadığını anlamaya başlıyorum. Bazı arkadaşlarımız amatör dönemlerinde analog, ilerlemiş dönemlerinde ise dijital slr lere geçtiklerini yazıyorlar. Sanki aldıkları dijital SLR bir Maxxum 7000i ya da herhangi gelişmiş bir analog makineye fark atıyormuş, ya da yeni teknik imkanlar sunuyormuş gibi bir hava yaratıyorlar. Oysa bu yeni makinelerin tek avantajı çöpüne fotoğraf çekmektir. Bedava diye çek, çek, akıl tutulması gibi bir durum. Böyle çekerken arada bir iki fotoğrafta güzel oluyor, sanki büyük meziyet gibi bir siteye ekliyorlar. Zaten bu dijital makinelerle de fotoğraf çekemezseniz, dile düşersiniz. Asıl mesele camdan görmeden, ışığı anlayarak, bekleyerek yani kısaca emek sarfederek fotoğraf çekmektir. Zaten bu çoğumuz için bir hobi olduğuna göre biraz maharet, çaba gerektiren birşey olması gerekli. Hayatımda hiç Zenit marka makine kullanmadım, ama günümüzün en iyi dijital makinesini kullanmaktan daha zevkli olduğuna eminim. Yeni makineler bir tuş yığınından ibaret, sanki çok karmaşık bir işlem yapan bir makinenin kontrollerine benziyor. Öğrenmesi çok kolay ama gereksiz bir kalabalık olduğunu herkes kabul eder.

İşin başka bir boyutu daha var.
Sanıldığının aksine dijital SLR ler ucuza da gelmiyor. Size kalitesiz zoom objektiflerle beraber makineyi 1500 TL ye veriyorlar. İyi bir prime lensi 1000Tl ye satıyorlar. Şimdi 70TL ye 50mm objektifi ile satılan Zenit'ler var. Ayda 4 film çekseniz (4 negatif film+banyo =40TL), ki ben en fazla 2 film çekiyorum. Yani bir yıl fotoğraf çeksem 240TL.

Tarih: 20 Mayıs 2011, 19:16 - İp: 88.***.**7.69
shn
shn (üye)
Adıyaman / Amatör

abicim bende aynı makinadan var. bir 36 lık film aldım cektim bitti ama film mi nasıl saracam bilmiyorum, bir yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 19 Ekim 2011, 20:11 - İp: 78.***.**6.10
kty
kty (üye)
Yurtdışı / Firma

""" Oysa bu yeni makinelerin tek avantajı çöpüne fotoğraf çekmektir. Bedava diye çek, çek, akıl tutulması gibi bir durum. """

aynen öyle

Tarih: 19 Ekim 2011, 20:52 - İp: 46.***.**4.104