ozmn
ozmn (üye)
Ankara / Meraklı

Canon A1 de Manual Moda Nasıl Geçiyoruz?

Ben yaptıklarımı anlatıyım. Daha verimli olur benim için. Eksiklerimi görme açısından. Makinayı Tv moduna alıyorum ve lensi A dan çıkarıyorum. Fakat 1.8 alıyorum 2. 8 , 4, falan değiştiriyorum yani vizördeki sayısallarda bir değişiklik olmuyor. Hızı zaten Tv ayarında olduğum için değiştiriyorum ama diafram sabit duruyor. Çekim yaptığımda gördüğüm enstantane ve diafram ayarları mı geçerli oluyor. Yoksa benim verdiğim değerler mi geçerli oluyor? Birde tedirginlik yaratan durum şu bende manual e geçtiğimi nasıl anlıycam? Yardıma ihtiyacım var!!

Tarih: 24 Nisan 2011, 14:05 - İp: 78.***.**5.252
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

M modu için kulandığınız yöntem doğrudur. Makine kendi seçtiği diyaframı gösterecek ama sizin ayarladığınız diyaframı kullanacaktır. Ayrıca, M modunda olduğuna dair vizörde bir M işareti gösterir.

Tarih: 24 Nisan 2011, 14:57 - İp: 95.***.**3.80
ozmn
ozmn (üye)
Ankara / Meraklı

Böyle yapınca vizörde M işareti çıkmıyor. Makinada sorun mu var?

Tarih: 25 Nisan 2011, 01:04 - İp: 78.***.**5.252
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Okla gösterdiğim yerde kırmızı M görünmesi gerekir.

Tarih: 25 Nisan 2011, 01:20 - İp: 95.***.**3.80
ozmn
ozmn (üye)
Ankara / Meraklı

Çok açıklayıcı bir tablo eşliğinde yanıt verdiğiniz için t.ederim. Ama malesef şuan kaç kere baktım yani diğer rakamlara göre küçük olunca bir tereddüte düştüm ama yok. Vizörü bile kapattım açtım

Tarih: 25 Nisan 2011, 01:38 - İp: 78.***.**5.252
ozmn
ozmn (üye)
Ankara / Meraklı

Önce aldığım dükkana götürmem gerekiyor. Eğer sadece görüntüde bir sorun varsa dahada emin olmak içiin çok uç noktalarda fotğraf çekip deneyerek anlıycam artık. T.ederim

Tarih: 25 Nisan 2011, 01:48 - İp: 78.***.**5.252
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Tam olarak hatırlamıyorum ama deklanşöre yarım basmanız gerekebilir.

Tarih: 26 Nisan 2011, 19:17 - İp: 95.***.**6.112
  • 1