Fotoğrafçılık Forumları
Bu Normal Midir?
Merhabalar
Arkadaşlar elimde 28-80 usm objektif var.Normal odaklaması gayet iyi ama mesela 10-15 cm'deki bir cismi odaklarken motordan sanki zorlanıyormuş gibi "gıjjj" diye bir ses çıkıyor.(Benim içim de aynı anda gıjj ediyor tabi daha fazla ısrar edemiyorum ) Bu ses çıktıktan sonra zoom halkasını çevirirken tık tık ediyor sanki gevşemiş gibi yani.Sonra normal bir mesafeye odaklayınca durum düzeliyor.
Şimdi bu normal bir olay mıdır?Değil midir?Nedir?(Cahıllık kötü bir şey vesselam )
o ses gayet normal makinanda kilitlenebilir,zorlarsan okadar mesafeden. elindeki objektifle okadar yakına girersen makina netlemez lensin altında kaç cm ye kadar yaklaşacağın yazması lazım
Ooohh be!!
alitek arkadaşımın babasına rahmet!Yüreğime soğuk sular serpildi yaw!
babam yaşıyorrr. makinanın markası nedir
Efenim babanıza Allah uzun ömürler versin de "babanıza rahmet" zaten babası yaşayanlara denir diye biliyorum (yanlışsam düzeltin de).
Makinem eos elanII bu arada.Hayırdır?
Moral bozmak istemem ama bu sesler hiç normal gelmedi bana.
Ankaradasınız, Burkay ustayı bir ziyarete gidin derim.
Abicim tüh ki ne tüh!Mesajınızı şimdi okudum ve tam mesajı bıraktığınız saatte ve günde burkay ustanın yanındaydım!(Başka bir sebepten dolayı)Yaani bu kadar olur!Neyse artık buluruz bir hal çaresi inşallah!
O SESLER HİÇ NORMAL DEĞİL BU TÜR ÜRÜNLER DE USM MOTOR SİSTEMİ VAR ODAZAMAN LA SES YAPIYOR ŞİMDİLİK BELKİ BİR ZARARI YOK AMA DAHA SONRADAN LENSİN AF Sİ YAVAŞLAYIP DAHA SONRADA ÇALIŞMAZ HALE GELECEKTİR MUTLAKA BAKTIRMAN GEREKİYOR
Arkadaşlar ben en iyisi soluğu burkay ustanın yanında alayım.
Sonucun ne olduğunu yazmayı ihmal etme lütfen.
Ben dişli problemi olduğunu sanıyorum.
Evet arkadaşlar bugün burkay ustanın yanındaydım.Sonuçlar aşağı-yukarı alitek arkaşımızın dediği gibi:
Burkay usta özet olarak bunların bir makro çekim mesafesinin olduğunu söyledi.Makro çekim için takmam gereken aparattan bahsetti.www.selimgumus.com sitesinde makro çekimle ilgili detaylı bilgileri bulabileceğimi belirtti.O gıjj sesi sınıra motor sınıra dayandığı için çıktığını; normal olduğunu ama oraya kadar zorlamanın gereksiz olduğunu, makro çekim yapmak istiyorsam gerekli aparatı takarak çekim yapmam gerektiğini de ayrıca sözlerine ekledi.
Evet, Ankara'daki gelişmeler şimdilik böyle.
Sözü mffoto'ya bırakıyorum.Sendeyiz mffoto...mffoto?
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
073404 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-
Bugün: Canlı Yayın - Kim İpler Ara Güler'i?
16 Kas. 2023, 12:48 miratcenk
064816 Kas. 2023, 12:49
miratcenk -
Kırşehir Deki Fotoğrafçılar Buraya...
27 Ağu. 2009, 14:21 yakamoz40
5475326 Eyl. 2022, 00:54
samen383862 -
Google Chrome Yer İşaretleri Çubuğu Gizleme Göster
02 Haz. 2022, 18:34 prodersler
0139902 Haz. 2022, 18:34
prodersler -
Bu Fotoğraf Makinası Ne Kadar Eder