Fotoğrafçılık Forumları
Bez Perdeli Olmayan Slr Var Mı?
çok merak ediyorum piyasada ya da dünya üzerinde bez perdeli olmayan herhangi bir slr makina var mı?
#skolerya' tarafından 27.10.2005 14:59:54 tarihinde düzenlendi.
Nikon un birçok üst modelinde Metal alaşımlı perdeler kullanılıyor. Tam alaşımlarını bilmiyorum ama hafif olması ve paslanmaya direnci açısından Alüminyum perdeler var. Ayrıca Titanium perdeler de yine kullanılıyor.
evet bende var arkadaşım.ayrıca satıyorum.haberin olsun.ama tabi tam katışıksız çelik deildir.ayrıca sen neden böle bişiii merak ettin.bende senin merak sebebbini merak ettim.
Valla bende merak ettim. Bir çok makine üreticisi üst sınıf SLR'lerinde sağlam titanyum ve alaşımlı perde kullanırlar. Ama çeliğe karşı bir hassasiyetin varsa bilmem. İlla çelik mi olması lazım
Bessa nın ve 1-2 markanın daha çelik perdeli makinaları var.Ama benim bildiklerim telemetreli.
bende var nikonf70 süper makine hala çalışıyo 5 yıldır iyidi şimdi emekli oldu d70s geçtim
çelik ten kastım bilmediğim içindi.
selam skolerya çelik dediğin perdelerin titanyum alışımlı özel ince perdelerdir nikon un biçok makinasında bu perdeler kullanılır örneğin nikon fm fe fm2 fe2 fa f3 f4 f5 f6 daha arada yazmadığım modellerde var canondada 600 650 1000 500 300 300x gibi modeller titinyum perde kullanır
Sayın Skolerya,
Eğer geç değilse sadece bilgi babında Canon P modelinin çok ince plastik kaplaması olan bir paslanmaz çelik perde mekanizmasına sahip olduğunu söyleyebilirim.
nikon makinalarini 1970'li yillarindan beri celik sonralarida titanyum alasimli materyallerden yapmakta. canon'un bazi ucuz modellerinde bez perde kullanildigini gordum ama oda 70'li yillarin modellerinde. su anda bez perdeyi yeni makinlarda arasan bile bulamazsin. isin kisasi 80 yillarin baslamasiyla dunya uzerinde zenit haricinde hic bir makina ureticisi bez perde kullanmadi hepsi celik veya bilumum alasimlardan yapiliyor.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Listede Olmayan Fotoğraf Makine Modeli.
12 May. 2024, 23:54 mr.mehmet
053012 May. 2024, 23:55
mr.mehmet -
Klavyede Olmayan İşaretler Semboller Emojiler Harfler Klavye
14 Eyl. 2020, 00:30 prodersler
0193014 Eyl. 2020, 00:31
prodersler -
-